Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. hoi sin in eend vraagteken

hoi sin in eend vraagteken

Door: hans3333

  • Fusion, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-01-2017

Ingrediënten 4 personen


1 blik confit de canard ( behalve de poffertjes , elke gerecht , 1 bout pp )
1 pot wortel julliene ( elk gerecht )
1 komkommer julliene ( elk gerecht )
1 zak poffertjes
1 el sinaasappeljam
beetje gezouten boter
1 pak eenden pannenkoekjes of rijstvellen ( toko )
2 afbak stokbroden
sap van 1 limoen
1 el gemberstroop
2 el kewpi mayonaise ( japanse mayo )
200 ml hoi-sin saus ( elk gerecht )
1 el sesam olie
1 el vet uit het blik
1 el geroosterde sesam zaadjes
4 wrap vellen
4 bladen ijsbergsla
1 rijpe mango
1 tl 5 kruiden poeder
1 bosui in ringen
5 gedroogde pruimen zonder pit
3 el droge sherry
1 tl Shichimi Togarashi ( kruiden jb )
voorbereiding, de wortel, komkommer, pannenkoekjes ( houd warm op nog een rechaud ) , wrap ( koud of warm ) sla, mango , bosui worden allemaal in aparte bakjes geserveerd,
de sausjes ook , maar zover was ik nog niet


Verder heb je nodig


Gril
mengkom
stoommandje ( magnetron kan ook )
koekenpan of magnetron voor de poffertjes
kookpan
scherp mes
2 vorken

hoi sin in eend vraagteken
hoi   sin in eend vraagteken

Eend hoisin pannenkoekjes , me favo bij de chinees, knapperige peking eend , met hoi-sin saus wat komkommer en wortel,in een gestoomd pannenkoekje meer is het vaak niet.
maar nergens geen peking eend te verkrijgen, ja een "vuile" a 40 euro de kilo, toen kwam een klant met een geweldige oplossing, " ik doe het met confit de canard " , u snapt wat ik bedoel.
vandaar uit ben ik verder gaan breien , er zitten namelijk 4 bouten in dat blik ( je hebt ze ook van 2 schijnt , maar niet hier in de buurt )
ik maak een borrel hap van poffertjes , een banh-mi special, de gewone pannenkoekjes met extra en een wrap
alle ingredienten worden appart geserveerd zodat je een heerlijk sharing dinner kunt maken aan tafel.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Basis bereiding confit de canard:
neem een grote kookpan , leg het blik erin , en zet onder water, verwarm nu op middel hoog vuur voor 20 minuten, niet laten koken, neem van vuur af mocht het gebeuren.
verwarm ondertussen je grill op 200 graden , bekleed een middelhoog rooster met alu folie. zet er een opvang bak onder ( scheelt schoonmaken ) prik wat gaten in het folie zodat
het vet kan weg lopen )
tip van mij bij het openmaken van je blik , het kan namelijk zijn dat bij opendraaien met je blikopener er al vet uit komt, maak je werkblad iets nat, en plak er een flink stuk bakpapier op , zet het blik in het midden en draai open, evt. vet is nu geen punt, opvouwen weggooien, aanrecht schoon.
schep nu uit uit met schuimspaan , op flinke dot keukenrol .
vervolgens leg je de bouten op het rooster met de vel kant naar boven , grill voor 8 a 12 minuten , blijf erbij ! soms gaat het hard, moet krokant, niet zwart
nog een tip, dit kan redelijk gaan geuren, zet een deur open naar buiten.
bewaar het vet, kom ik later op terug.

voor alle recepten geld, houdt warm in een rechaud tot gebruik , zorg dat je alles in bakjes etc klaar hebt, zodat je gelijk kan aanschuiven.

poffertjes:

neem 2 bouten , snijdt van het bot en trek uit elkaar als pulled duck,
vermeng de hoi-sin saus met de jam, en 2 el wortel en 2 el komkommer evt wat zout en peper.
verwarm je Koekenpan , smelt de boter en bak de poffertjes ligt krokant, druk nu met je duim er een kuiltje in aan de boven kant, lepel er wat eend op, en daarna wat van het mengsel.

duck banh-mi:

bak je stokbrood af volgens verpakking, snijdt in 4en
snijdt de eend in repen ( lang dun zoveel als mogelijk ) ja houdt warm
meng nu de hoi-sin met het limoen en gembersap, voeg daar de mayo bij
roer goed door , besmeer beide kanten van alle 4 stukken stokbrood dun voor serveren. rest kunnen de gasten zelf belegen, wortel, komkommer , geef de rest van de saus er apart bij.

pannenkoek:
snijdt de pruimen julliene , meng sherry met de Shichimi Togarashi kruiden, voeg pruimen toe en wel voor 3 uur , giet daarna af. maar bewaar 1 el vocht
meng dit door de hoi-sin saus met die lepel vocht dus
verwarm de pannenkoekjes als op de verpakking, serveer warm , rest weer in bakjes natuurlijk. zorg dat je gast als laatste de eend en saus toevoegen voor het dicht rollen.

wrap:
snijdt een halve mango in kleine blokjes en de bosui in ringetjes, bestrooi met 5 kruiden poeder, meng de sesam olie met 1 el bakvet en de sesam zaadjes en meng met de hoi-sin,
verwarm de wraps nu volgens verpakking, de opbouw is natuurlijk wrap/sla/wortel/komkommer/eend. saus ,

de wrap kun je ook geheel klaar maken en als borrelhap serveren , dat geld eigenlijk voor alles

Tags,

Serveertip

In frankrijk bakken ze naast de eend lekker aardappeltjes in dat vet, je kunt er ook allerlei andere dingen lekker in smoren. kalfs gehaktballen bijvoorbeeld

Bron

Bijvoorbeeld: de naam van een magazine, krant, blog of site ...



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top