Kabeljauw met kruiden, limoen en kokosmelk (slank)
- Vis, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 16-01-2017
Een poos geleden kreeg ik 2 nieuwe kookboeken toegestuurd van Pascalle Naessens, een Vlaamse tv kok en tafelstyliste die helemaal bezeten is van vers, eenvoud en pure smaken. In beginsel zag ik er niet veel in omdat het eigenlijk allemaal kinderlijk eenvoudig was, maar als je eens een paar recepten die je aanspreken probeert dan begrijp je onmiddellijk het idee en proef je meteen hoe geweldig die pure smaken bij elkaar komen. Deze dame staat nu bij mij hoog aangeschreven. Ze is sinds kort ook regelmatig te zien op tv bij 24 kitchen. Dit is voldoende voor 2 personen. Kwartier voorbereiden, ongeveer 30 minuten oven, hangt af van de dikte van je visfilets. Eet smakelijk. ^O^
Ingrediënten 2 personen
400 gr kabeljauw filet, liefst dik15 cherry- of tasty tom tomaatjes aan de tak
2 limoenen
4 el kokosmelk
1 teentje knoflook
olijfolie
flinke bos gemengde kruiden, peterselie, dille, koriander
vers gemalen zwarte peper
zeezout
Benodigdheden
OvenschaalBereidingswijze
Meng de kokosmelk met het sap van één limoen en een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout en de fijngesnipperde knoflook. Hak de kruiden fijn. Halveer de tomaatjes. Snijd de andere limoen in plakjes. Neem een vuurvaste schaal, leg er een eerste deel van de visfilet in, strooi hierover een deel van de kruiden en een deel van het sausje. Ga zo verder en eindig met de kruiden en het sausje. Leg de tomaatjes en de plakjes limoen eromheen. Zet ongeveer 30 minuten in de oven op 180 °C. Tip: je kan ook kiezen voor andere stevige verse witvisfilet zonder graten zoals schelvis, zeebaars of dorade.
Bron
Pascalle Naessens, aangepast
Serveertip
Heerlijk met gekookte witte rijst.
Laatste reacties
Alex, dit lijkt me heerlijk. En het is ook een (voor mij althans) nieuwe smaakvariant op ons vismenu. Mijn smulweb systeem wil niks meer in kookboeken opslaan..technisch probleempje denk ik, maar ik bewaar het alspdf en binnenkort in de keuken. Dank je, Roger