Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

    Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

    Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

  • Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

    Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

    Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

  • Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

    Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

    Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

  • Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

    Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

    Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

  • Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

    Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

    Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

  • Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

    Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

    Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

  • Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

    Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

    Grieks pittig stoofje met paprika, tomaat en feta

Dit is een heerlijk, beetje pittig stoofje waar je met dit koude weer helemaal warm van wordt. Ik had toevallig braadworst in huis en heb die ik in stukjes gesneden, maar je kunt het ook prima met gehakt (balletjes) maken.
Ook kun je alle kanten op met wat je erbij wilt eten. Ik had toevallig een Turks brood liggen en dat was erg lekker om de sapjes mee op te deppen. Maar met rijst, pasta of (gebakken) aardappelen zal het ook prima gaan.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
- 750 gram gehakt of braadworst
- 500 gram tomaten
- 4 rode puntpaprika's
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper (met of zonder pitjes al naar gelang gewenste pittigheid)
- ½ el oregano
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kaneel
- zout en peper
- ½ liter groentebouillon (van 1 tablet)
- 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
- 150 gram feta
- olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Snij de braadworst in stukjes van 1 cm en bak het rondom aan in een beetje olijfolie. (Bak het gehakt rul of maak balletjes en bak die rondom bruin)
- Voeg gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en bak dit mee.
- Voeg dan de gehakte peper (met of zonder pitjes) en de in blokjes gesneden tomaat toe en bak dit ook mee.
- Snij de paprika fijn en voeg deze ook toe. Schep alles door elkaar.
- Voeg de oregano, komijnpoeder, kaneel, peper/zout en bouillonblok toe en doe er een ½ liter kokend water bij.
- Laat dit 20 minuten zachtjes sudderen zodat de saus een beetje indikt. Voeg dan de tomatenpuree toe en alles goed door elkaar mengen.
- Snij de feta in blokjes en doe deze er als laatste overheen zodat de kaas een beetje smelt.

Serveertip

Serveren met (Turks) brood, pasta, rijst of (gebakken) aardappelen. Natuurlijk is een frisse salade er ook erg lekker bij :P

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten