Havermout ontbijtcake met pecannoten
- Europees, Ontbijt
- 30-60 min.
Wil jij havermout een keer op een andere manier verwerken dan in de ‘standaard' havermoutpap? Probeer dan deze ontbijtcake! Het mooie van een ontbijtcake is dat je er alle kanten mee op kunt. Voor deze cake zijn pecannoten en kokos gebruikt als toevoeging. Maar wat dacht je van bosbessen en amandelen? Of appel en dadels? Durf te variëren! Wil je meer van die overheerlijke recepten? Kijk dan eens bij de koolhydraatarme recepten op Makkelijkafvallen.eu! link: https://www.makkelijkafvallen.eu/koolhydraatarme-recepten
Ingrediënten 1 persoon
2 eieren100 gram havermout
70 gram amandelmeel
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder
2 bananen
50 gram pecannoten
Kokossnippers
Benodigdheden
cakevormmixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Prak de bananen fijn en meng met de havermout, het kaneel, het amandelmeel, de bakpoeder en de eieren.
Mix goed door tot er een beslag ontstaat.
Hak de pecannoten grof en doe ze samen met de kokossnippers bij het beslag.
Vet een cakevorm in en verdeel hier het beslag over.
Bak de cake ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven.