Shaslick uit de Russische keuken

  • Russisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-01-2017

Een heerlijk recept voor een klassieke Russische shaslick dat ik na lang zoeken op internet heb gevonden op een Russische website.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
1 kilo varkensvlees of lamsvlees
2 gele uien
lente-uitjes
1 groene paprika
1 rode paprika
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes. Schil en snijd de uien in blokjes. Snijd de lente-uitjes in stukjes van circa 2 cm lang. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in stukjes.

Voor de heerlijkste shaslick gebruik je deze speciale kruidenmix en laat je verleiden door de heerlijke geur en de geweldige smaak. Uiteraard zonder glutamaat (E621) en andere smaakversterkers.

Paprikapoeder
uipoeder
kurkuma
gedroogde selderieblad
gemalen piment
gemalen laurier
gedroogde tijm
gedroogde dille

Meng alle kruiden op gevoel goed door elkaar en kruid het vlees ermee. Rijg het vlees, ui, lente-ui en paprika om en om aan spiezen en grill het op een rooster of BBQ.

Voor wie shaslick lekkerder vindt met een marinade:

paprikapoeder
witte peper
gemberpoeder
korianderpoeder
chilipoeder
nootmuskaat
zout
zonnebloemolie
suiker
sojasaus
1 teentje knoflook
1 ui

Pel en pers de knoflook. Schil en snipper de ui ragfijn. Meng alles op gevoel goed door elkaar en meng het vlees erdoor. Laat het vlees gedurende 12 uur afgedekt met huishoudfolie in de koelkast marineren. Rijg het vlees, ui, lente-ui en paprika om en om aan spiezen en grill het op een rooster of BBQ.

Bron

Internet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten