Steak quesadilla met pico de gallo salsa
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Pico de gallo is een salsa uit Mexico. Heerlijk in combinatie met deze steak quesadilla.
Ingrediënten 4 recipe.people
Voor de quesadillas:6 tortilla's
300 g geraspte mozzarella
200 g verse cheddarkaas, geraspt
300 g bavette (flank steak), in reepjes gesneden
Voor de salsa:
1 tomaat in kleine dobbelsteentjes
een halve komkommer in kleine dobbelsteentjes
1 sjalot, fijngesneden
1 knoflookteen, fijn geperst
3 takjes peterselie
het rasp van de schil en het sap van een limoen
peper en zout
Benodigdheden
pannenkoekpan of lage koekenpan, rasp, mes en snijplankBereidingswijze
1. Kruid de reepjes flank steak met een beetje peper en zout, bak de reepjes vervolgens in een beetje olie op hoog vuur in 3 minuten gaar.
2. Leg een tortilla in de koekenpan. Bestrooi deze met beide kazen. Bestrooi dan met reepjes steak en maak af met nog een beetje kaas. Leg hier nog een tortilla bovenop. Keer de quesadilla na 3 minuten om en herhaal dit met alle tortilla's.
3. Meng voor de salsa alle bovenstaande ingrediënten voor de salsa met elkaar in een kommetje en serveer deze bij de quesadillas.
Serveertip
Als je het lekker vind kan je nog plakjes avocado tussen je steak quesadilla doen.