1. Home
  2. Recepten
  3. Schapenkaas
  4. Luxe geroosterde spruitjes uit de oven

Luxe geroosterde spruitjes uit de oven

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-01-2017

Ingrediënten 4 personen


4 el olijfolie
2 el Balsamico azijn (hoe ouder hoe lekkerder)
1 el honing
2 takjes verse rozemarijn, geritst
750 gr verse spruitjes, gehalveerd
100 gr magere gerookte spekblokjes
Handje grof zeezout
50 g Pecorino Romano, geraspt (Italiaanse schapenkaas)


Verder heb je nodig


Bakplaat (eventueel bakpapier) of ovenbestendige platte pan


Luxe geroosterde spruitjes uit de oven
Luxe geroosterde spruitjes uit de oven

Voor de spruitjes liefhebbers onder ons is dit er wel eentje die er mag zijn, maar heb hem van een bekende chefkok waarmee ik bevriend ben. Niet moeilijk te maken en door de extra smaken van spekjes, pecorino kaas en de honingdressing ook helemaal kidsproof. Dit zijn wel de lekkerste spruitjes die ik in tijden gegeten heb. De zoete honingdressing gaat karamelisseren dat is het geheim van lekker. Wist je overigens dat er in een paar spruitjes meer vitamine C zit dan in een sinaasappel? Dus ook nog eens gezond en verantwoord smullen!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden C (hetelucht op 200 graden C). Meng de olijfolie, Balsamico azijn, honing en rozemarijn in een kommetje. Leg de spruitjes en spekblokjes op een bakplaat (gebruik eventueel bakpapier) of in een ovenbestendige pan en schenk het Balsamico mengsel erover. Hussel goed door elkaar en besprenkel met grof zeezout. Rooster de spruitjes 15 minuten in de voorverwarmde oven. Strooi er vervolgens de Pecorino Romano overheen en zet de spruitjes nog ongeveer 10 minuten in de oven totdat ze zacht van binnen en goudbruin van buiten zijn (de randjes mogen best een beetje donker en knapperig zijn, dat maakt het extra lekker).

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Heerlijk winters bijgerecht bij rood vlees, rosbief, biefstuk, sukade, lamsvlees of verse vis.

Bron

Chefkok restaurant Rijks.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top