1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pasta met gerookte zalm, venkel en kruidenkaas

Pasta met gerookte zalm, venkel en kruidenkaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-01-2017

Ingrediënten 4 personen


2 verse venkelknollen
600 gr gerookte zalm
flinke scheut olijfolie
2 sjalotten, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
takje verse tijm
flinke scheut droge witte wijn
scheutje Pernod Ricard (= Franse anijslikeur)
laurierblad
2 dl slagroom of crème fraîche
500 gr spaghetti of andere pasta
150 gr boursin (of andere kruiden-roomkaas met knoflook)
vers gemalen zwarte peper
zeezout
1 steranijs
bosje verse dille


Verder heb je nodig


Pan, snijplank, mes


Pasta met gerookte zalm, venkel en kruidenkaas
Pasta met gerookte zalm, venkel en kruidenkaas

Dit is echt het ultieme comfortfood voor na de jaarwisseling. Lekker licht en gerookte zalm, venkel en dille spelen de hoofdrol in dit superlekkere gerecht. Snel en makkelijk te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de pasta in water met zeezout al dente conform de aanwijzingen op de verpakking en laat na het koken uitlekken. Pers knoflook, snipper sjalotjes en zet aan in een pan met olijfolie. Snijd venkelknollen fijn en stoof even mee. Deglaceer de groente met witte wijn en Pernod, voeg tijm en lauruerblad toe en laat vocht volledig inkoken (alcohol verdampt). Doe room en de Boursin bij de groenten, voeg steranijs toe en laat met deksel even koken. Breng op smaak met peper en zout. Doe er een lepel kookvocht van de pasta door en voeg de uitgelekte pasta toe. Roer door elkaar. Snipper de dille, haal laurierblad, takje tijm en steranijs er uit. Snijd gerookte zalm in repen en werk samen met de gesnipperde dille je pasta hiermee af. Tip: Koop wilde zalm gerookt op beukenhout bij de visboer, die is veel lekkerder dan kweekzalm. Eet smakelijk want dit is gruwelijk lekker!

Serveertip

Geef er desnoods een groene salade bij en natuurlijk een mooi glas droge witte wijn.

Bron

Chefkok Jeroen Meus, aangepast



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top