1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Stoofschotel van aardappelen wortel selderij en corned beef

Stoofschotel van aardappelen wortel selderij en corned beef

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-01-2017

Ingrediënten 4 personen


800 g geschilde aardappelen elk in 3 delen verdeeld
4 e olijfolie
2 grote in halve ringen gesneden uien
3 stengels bleekselderij in kleine blokjes
3 geraspte wortelen
1 e Worcester saus
1/2 t peper
1 vol t fijne mosterd
600 ml runderbouillon van blokje
1 t zout
1 e aromat
600 g corned beef in blokjes van 3x3 cm

1. Maak olie warm en fruit ui goudgeel.
2. Voeg bleekselderij en wortelen toe en sprenkel Worcestersaus eroverheen.
3. Plaats deksel op pan en laat 5 min. smoren.
4. Doen nu blokjes aardappelen erby.
5. Voeg overige ingredienten behalwe corned beef erbij en laat aardappelen gaar worden.
6. Voeg blokjes corned beef vlak voor serveren toe en laat even opwarmen.



Stoofschotel van aardappelen wortel selderij en corned beef
Stoofschotel van aardappelen wortel selderij en corned beef

Volledig maaltijd als soep of als stevig maaltijd.
 
Een soep maakt je door meer bouillon toe te voegen.
Je kan ook corned beef uit blik gebruiken maar eigen gemaakte corned beef is veel lekkerder.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zelf Corned Beef Maken
1+1/2 kilo borstlap aan 1 stuk, maar plakken borstlap werkt ook wel
2 liter water
300 g zeezout
175 g bruine suiker
1/2 e grof gekneusde zwarte peper korrelen
1/2 e korianderzaden
5 pimentkorrels
1/2 bol knoflook, in breedte gehalveerd
2 laurierblaren, gescheurd
1 takje tijm of 1/2 t droge tijm
1/2 e salpeter (voor rode kleur, maar dit kan ook weg gelaten worden)

MARINEREN VAN VLEES:
1. Doen alle ingrediënten in een pan en breng aan kook.
2. Zodra zout en suiker is opgelost laat jij dit afkoelen en controleer de zout gehalte door er een ei in te doen. Als de ei bovenop drijf is het zout genoeg. Anders los jij nog wat zout op in pekel.
3. Doen vlees in plastiek bak en doen knoflook erbij.
4. Doen een schaaltje op vlees en doen deksel op bak zodat vlees helemaal onder pekel staan.
5. Als jij borstlap aan 1 stuk gebruik, laat jij dit 5-6 dagen in pekel staan en bij borstlap plakken voor 2-3 dagen. (kijk zelf maar hoe gepekeld jij het wilt)
6. Keer elk dag het vlees om kruiden en specerijen beter te verspreiden.

KOKEN VAN CORNED BEEF:
1. Was vlees goed af om zodoende alle zout te verwijderen.
2. Doen vlees in een bak met water en laat voor 2 uren erin staan.
3. Spoel vlees af en doen in kookpan.
4. Vul pan met water zodat vlees helemaal onder staan.
5. Breng aan kook, schept schuim af en kook voor 2-4 uur tot vlees zo zacht is, dat het begint uit elkaar te vallen.
6. Laat vlees uitlekken en afkoelen in een vergiet.
7. Snijd het vlees in blokjes of plakjes en bewaar in koelkast voor verdere verwerking.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top