Pad Thai met tofoe en garnalen

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Pad Thai met tofoe en garnalen

    Pad Thai met tofoe en garnalen

    Pad Thai met tofoe en garnalen

Pad Thai is een van de bekendste gerechten uit Thailand. Je kan er eindeloos mee varieren. Daarnaast is het lekker, snel en gezond. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g rijstnoedels
200 g grote garnalen
100 g tofoe
4 eieren
3 cm gember, geraspt
1 knoflookteen, geraspt
100 g radijsjes, in plakjes gesneden
50 g pinda's, fijn gevijzeld
2 limoentjes, in partjes
25 g bieslook, fijngesneden
150 g taugé

Voor de saus:
25 ml vissaus
25 ml tamarinde
25 ml sojasaus
2 eetlepels bruine basterd suiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 564,95 kcal
Koolhydraten 77,93 g
Eiwitten 29,06 g
Vetten 14,13 g
Benodigdheden
Wok-pan, spatels, kleine pan, rasp

Bereidingswijze

1. Maak de saus door alle ingrediënten in een glas te mengen met een vork.
2. Verhit de wok-pan en schenk hier een eetlepel zonnebloemolie in. Breek de eitjes in de pan, laat dit stollen en breek dit vervolgens met je spatel in stukjes.
3. Voeg dan de garnalen, tofoe, gember en knoflook toe. Bak dit een minuutje op hoog vuur mee.
4. Voeg dan de noedels, saus, taugé en de radijsjes toe. Bak dit 2 minuten.
5. Serveer met de bieslook, pinda's en limoen schijfjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Sabine_Gaastra avatar
Sabine_Gaastra

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten