Kipfilet in Italiaanse champignonsaus, Smullen!

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-01-2017
  • Kipfilet in Italiaanse champignonsaus, Smullen!

    Kipfilet in Italiaanse champignonsaus, Smullen!

    Kipfilet in Italiaanse champignonsaus, Smullen!

Van de week dit gerecht bij onze schuin-onderbuurman, het Italiaans restaurant, gehaald.
En warempel, het was Smullen geblazen, terwijl we normaal gesproken iets hebben van: nou ja, we hebben in ieder geval iets binnen... maar geen 2e keer dit bestellen..

Vandaag geprobeerd het zelf te maken, en het is niet alleen gelukt, het was veeeel lekkerder!!!
Hier het recept...
 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets, schoongemaakt
1 klein blikje tomatenpuree
Scheutje olijfolie
Gedroogde Italiaanse kruidenmix
Versgemalen p&z

50 gr boter + scheutje olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
4 teentjes knoflook, in schijfjes
400 gr champignons, middelgroot, in schijfjes
1 el gerookt paprikapoeder
1 blik tomaten op sap
1 tuinkruidenbouillonblokje
1 zak verse Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, salie en tijm)
50 gr geraspte mozzarella
Versgemalen p&z
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank
Scherp mes
Mengkom
Braadpan

Bereidingswijze

Meng de tomatenpuree met een scheutje olie om te verdunnen en breng op smaak met kruidenmix, p&z.
Wrijf hier de kipfilets mee in en laat een uurtje intrekken, of langer mag ook natuurlijk.

Smelt de boter en voeg de olie toe. Bak de kipfilet om en om aan tot ze een mooi kleurtje hebben.
Haal ze uit de pan en houd ze afgedekt even apart.
Fruit in het bakvet de sjalotjes en knoflook, voeg de champignons toe en bak ze even mee.
Bestrooi met het paprikapoeder, schep alles goed om.
De tomaten met het sap toevoegen en het tuinkruidenbouillonblokje, duw de tomaten stuk met een pollepel.
Leg de kipfilets en de verse kruiden in de saus en laat afgedekt een half uurtje sudderen.
Roer dan de kaas door de saus, laat ze iets smelten en dan Smullen maar!
Buon appetito!

Bron

Inspiratie opgedaan bij de onderbuurtjes

Serveertip

Lekker met pasta - wij hadden er brede lintpasta bij (pappardelle??) - en gemende Italiaanse groenten bij..

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 31-01-2017

Goeieavond Ruth, jammer van de kruiden maar er zijn meer wegen die naar Rome leiden he 😉 Fijn dat je het zo hebt op kunnen lossen en dat het zo goed in de smaak is gevallen! Dankjewel voor je leuke reactie en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

ruthbrock avatar
ruthbrock 31-01-2017

Hoi Erwin. ik kon helaas niet aan de verse kruiden komen en heb in plaats ervan een pakje Honig basis Italiaanse kruidensaus genomen (zal wel weer reactie van mensen op komen, hihi). maar in 1 woord: superlekker!!! wordt vaker gemaakt. groetjes Ruth

Delarosa avatar
Delarosa 22-01-2017

Goeieavond Marianne, ik hoop dat je er net zo van Smult als wij! Dankjewel voor je reactie en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

omajan avatar
omajan 21-01-2017

Lijkt me heerlijk, ga het snel maken. Bedankt. Groetjes Marianne

keukenprins71 avatar
keukenprins71 11-01-2017

Oh, ik zit op onze Jiri's account 😄...

keukenprins71 avatar
keukenprins71 11-01-2017

Goeieavond Purrie, graag gedaan en bij voorbaat alvast Smul-ze!! Dankjewel voor je reactie en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Purrie avatar
Purrie 11-01-2017

Dit lijkt me smullen.... lekker hoor! Dank voor het plaatsen!

Delarosa avatar
Delarosa 11-01-2017

Goeieavond Annemieketje en Diny, ik wens jullie alvast smakelijk en bedankt voor de reacties! Vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

diny_w avatar
diny_w 11-01-2017

Pik hem mee

annemieketje72 avatar
annemieketje72 11-01-2017

water loop nu al in de mond.,ga dit recept zeker uitproberen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten