Goudse boerenkaas tosti uit de oven met gedroogde tomaat
- Internationaal, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Burgers en hotdogs move over: in 2017 staat overal de tosti op het menu! Maar wat leuk is om te zien aan deze trend is dat er meer is dan alleen de klassieke ham-kaas tosti. Maak bijvoorbeeld deze vairant met parmaham en zongedroogde tomaatjes.
Ingrediënten 1 persoon
4 dikke boeren boterhammen2 el pesto (zie recept)
2 plakken Parmaham of andere mooie rauwe niet te zoute ham
6 gedroogde tomaatjes op olie
4 plakken Goudse boeren kaas
Extra nodig:
tosti apparaat, contactgrill, of oven
Pesto:
1 bosje verse basilicum
1 teen knoflook
1 el geraspte oude boerenkaas of Parmeggiano Reggiano
1 el pijnboompitten
ca. 50 ml extra vergine olijfoliezout en pepe
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2019,51 kcal |
Koolhydraten | 85,66 g |
Eiwitten | 78,96 g |
Vetten | 145,96 g |
Benodigdheden
Keukenmachine
Bereidingswijze
Smeer de boterhammen met pesto.
Beleg 2 boterhammen met ham en verdeel de gedroogde tomaten erover.
Beleg royaal met de Goudse boerenkaas en leg de bovenste helft erop.
Bak de tosties in een tosti apparaat, contactgrill of bak ze ca. 5 min. in het midden van een op 200 ºC. voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is.
Snij het brood diagonaal door.
Zelf pesto maken:
Pluk de blaadjes van de basilicumstelen.
Maal ze samen met de (gepelde) knoflook, geraspte kaas en pijnboompitten in de keukenmachine fijn.
Voeg tijdens het malen zoveel olijfolie toe dat er een dik, net vloeibare pesto ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper.
Bewaar de pesto in een potje met een laagje olijfolie erop.
Eet smakelijk!
Bron
Dit recept is afkomstig van Kaas.nl