1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Fusion keuken
  5. Gehakt
  6. Met pittig gehakt gevulde spitskoolrolletjes in champignon-pindasaus

Met pittig gehakt gevulde spitskoolrolletjes in champignon-pindasaus

  • Fusion, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-01-2017

Ingrediënten 3 personen


1 spitskool
2 eetlepels zonnebloemolie en 2 eetlepels roomboter

Gehaktvulling
300 gram rundergehakt
1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
1 teentje knoflook, gepeld en gesnipperd
Zout, peper
½ theelepel laos
1 theelepel kerriepoeder
½ theelepel gemberpoeder (djahé)
½ theelepel kurkuma (geelwortel)
2 eetlepels ketjap manis
1 ½ theelepel sambal oelek of meer naar smaak
1 losgeklopt ei (M)
2 eetlepels paneermeel

250 gram champignons, schoongemaakt in plakjes gesneden

Pindasaus
1sjalotje, gepeld en gesnipperd
1 eetlepel zonnebloemolie
2 eetlepels pindakaas
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepel (of meer) sambal oelek
1 eetlepel citroensap


Verder heb je nodig


Grote pan
steelpan
koekenpan liefs met deksel

Ons bordje met koolrolletjes waarvan we hebben gesmuld.
Ons bordje met koolrolletjes waarvan we hebben gesmuld.
Met pittig gehakt gevulde spitskoolrolletjes in champignon-pindasaus
Met pittig gehakt gevulde spitskoolrolletjes in champignon-pindasaus
Met pittig gehakt gevulde spitskoolrolletjes in champignon-pindasaus
Met pittig gehakt gevulde spitskoolrolletjes in champignon-pindasaus

Koolrolletjes (Krautwickel) worden in Duitsland, Oostenrijk en Polen veel gegeten.
Meestal gemaakt van witte kool en groene kool, maar ook wel van spitskool.
Ik heb al diverse recepten van koolrolletjes op mijn pagina staan.
Deze keer bedacht ik dat ik ze ook wel een beetje Aziatisch kon maken.
De combinatie van spitskool met het pittige gehakt en de pindasaus met champignons was heerlijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de spitskool en verwijder voorzichtig de buitenste bladeren (zie foto).
Snij het grove deel van de nerven uit de spitskoolbladeren.
Breng in een grote pan water aan de kook.
Leg de spitskoolbladeren plm. 4 tot 5 minuten in het hete water zodat ze wat zachter worden. Laat de bladeren goed uitlekken in een vergiet.

Kruid het gehakt met de ingrediënten zoals genoemd onder Gehaktvulling.

Leg steeds 1 groot spitskoolblad met een klein blad in het midden op een plank.
Vul de bladeren met een deel van het gehakt.
Rol de spitkoolbladeren op en zet ze vast met bijvoorbeeld een cocktailprikker.
Verhit de olie in een grote koekenpan.
Bak de spitskoolrolletjes hierin in alle kanten bruin. (zie foto)
Voeg de roomboter toe. Doe een deksel op de pan, zet de warmtebron laag en laat de rolletjes plm. 20 minuten zachtjes garen.


Bak de champignons bruin in een andere koekenpan.

Pindasaus

Verhit in een steelpan met dikke bodem de olie en fruit hierin het sjalotje glazig. Roer de pindakaas, ketjap, sambal en citroensap erdoor.
Laat de pindakaas smelten. Voeg zoveel water toe een mooie gladde saus ontstaat.
Roer de champignons door de pindasaus.
Maak eventueel nog op smaak met peper en zout.

Tags, , , , ,

Serveertip

Serveer de koolrolletjes met rijst en de champignons in pindasaus. (zie foto)
Giet wat van het vocht (jus) van de koolrolletjes over de koolrolletjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top