Healthy borrelplank voor het januari-weekend

  • Europees, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Healthy borrelplank voor het januari-weekend

    Healthy borrelplank voor het januari-weekend

    Healthy borrelplank voor het januari-weekend

Kijk, het is natuurlijk wel januari, maar in het weekend ga ik toch echt wel even met een glas wijn en de verwarming op standje sambal BORRELEN! Dan maar deze plank, welke naast verrukkelijk ook een stuk gezonder is. 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 ml griekse yoghurt, 0%
1 el za'atar
1-2 doosjes rijstcrackers
Japanse mix
1 gerookte makreel
1 rode ui
3 takjes peterselie
1 wraptortilla ( biet of gele wortel, leuk!)
3 plakken gerookte zalm
3 takjes bieslook
1 bos basilicum
sap van een halve citroen ( en rasp voor de makreelsalade)
2 t knoflook
30 g pijnboompitjes
50 g Parmezaanse kaas
olijfolie
Bakje cherrytomaten
1 komkommer
3 singels bleekselderij
1 gele paprika
bosje radijs
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Yoghurtdip:
Meng de yoghurt met de za'atar ( houd twee el yoghurt achter voor de makreel)

Makreelsalade:
Pluk de filets in kleine stukjes, snipper de rode ui er doorheen, hak de peterselie erbij, rasp de schil van een halve citroen erbij en roer los met de twee el yoghurt.

Wrap: Beleg de tortilla met de zalm, een el van het yoghurtmengsel en leg er de bieslook op. Rol strak op en snijd in pakken.
Pesto:
Doe basilicum, kaas, knoflook, citroensap, pijnboompit in een hoge beker en zet de staafmixer erop. Beetje olijfolie toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout.

Was alle groente en snijd waar nodig in staafjes/plakken. Verdeel alles op een grote plank, zet de dips ertussen, verdeel de rijstcracjkers ertussen en doe de Japanse mix in een schaaltje.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Vlogger_Smulweb_Loesje avatar
Vlogger_Smulweb_Loesje

Doorsturen

Home Recepten