Snelle rode linzencurry (vegan)
- Multi-cultureel, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 01-01-2017
Al voor ik vegan werd maakte ik deze simpele rode linzencurry regelmatig. Perfect voor door de week: even de groeten fijnsnijden, opzetten en je kunt wat anders doen. Maak een dubbele hoeveelheid en vries in voor drukke dagen. Zo kun je makkelijk gezond eten.
Ingrediënten 4 personen
2 el olie1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 rode peper, in ringetjes
2 stengels bleekselderij, in blokjes
2 wortels (bospeen), in blokjes
2 el kerriepoeder
2 grote trostomaten, in blokjes
200 gram rode linzen, gewassen
sap van 1/2 citroen
zout
handje verse koriander (naar smaak)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 148,02 kcal |
Koolhydraten | 12,77 g |
Eiwitten | 6,48 g |
Vetten | 6,28 g |
Benodigdheden
Pan met dikke bodemSnijplank
Scherp mes
Bereidingswijze
Verwarm de olie en fruit de ui even aan. Voeg de knoflook, peper, bleekselderij, wortel en kerrie toe en fruit een paar minuten. Voeg de tomaten, linzen en 500 ml heet water toe, roer goed door en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot alles gaar is, bij kleine linzen is dat in 15 minuten al zo. Roer het citroensap en wat zout erdoor. Strooi de koriander erover en serveer met gekookte rijst en een groene salade. Voor 3-4 personen.
Serveertip
Op mijn blog, zuiversap.info, kan je deze curry ook vinden met filmpje. Of zie youtube: zuiversap
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties