1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Snelle rode linzencurry (vegan)

Snelle rode linzencurry (vegan)

Door: Astrid_Herber644

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-01-2017

Ingrediënten 4 personen


2 el olie
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 rode peper, in ringetjes
2 stengels bleekselderij, in blokjes
2 wortels (bospeen), in blokjes
2 el kerriepoeder
2 grote trostomaten, in blokjes
200 gram rode linzen, gewassen
sap van 1/2 citroen
zout
handje verse koriander (naar smaak)


Verder heb je nodig


Pan met dikke bodem
Snijplank
Scherp mes

Rode linzencurry met zilvervlies basmatirijst
Rode linzencurry met zilvervlies basmatirijst
Snelle rode linzencurry (vegan)
Snelle rode linzencurry (vegan)

Al voor ik vegan werd maakte ik deze simpele rode linzencurry regelmatig. Perfect voor door de week: even de groeten fijnsnijden, opzetten en je kunt wat anders doen. Maak een dubbele hoeveelheid en vries in voor drukke dagen. Zo kun je makkelijk gezond eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de olie en fruit de ui even aan. Voeg de knoflook, peper, bleekselderij, wortel en kerrie toe en fruit een paar minuten. Voeg de tomaten, linzen en 500 ml heet water toe, roer goed door en breng aan de kook. Laat zachtjes koken tot alles gaar is, bij kleine linzen is dat in 15 minuten al zo. Roer het citroensap en wat zout erdoor. Strooi de koriander erover en serveer met gekookte rijst en een groene salade. Voor 3-4 personen.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Op mijn blog, zuiversap.info, kan je deze curry ook vinden met filmpje. Of zie youtube: zuiversap



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Astrid_Herber644
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top