Zweedse appeltaart super lekker en super gemakkelijk te maken

  • Scandinavisch, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-12-2016
  • Zweedse appeltaart super lekker en super gemakkelijk te maken

    Zweedse appeltaart super lekker en super gemakkelijk te maken

    Zweedse appeltaart super lekker en super gemakkelijk te maken

  • Zweedse appeltaart super lekker en super gemakkelijk te maken

    Zweedse appeltaart super lekker en super gemakkelijk te maken

    Zweedse appeltaart super lekker en super gemakkelijk te maken

Het bijzondere aan deze Zweedse appeltaart is dat de boter en de melk aan de kook gebracht moet worden en heet door de losgeklopte eieren etc. gemengd wordt.
Het recept van deze Zweedse appeltaart kwam ik steeds weer tegen en iedere keer dacht ik "die moet ik maken". De taart is erg lekker en eenvoudig te maken. Het kan niet mis gaan.
Je kunt de appeltaart in een rechthoekige vorm bakken (32x39 cm: 24 personen) of in een springvorm van 26 tot 28 cm doorsnede (14 tot 16 personen).
NB
Op 13 december 2017 deze taart weer gebakken in een springvorm van 24 cm. Hiervoor 2/3 deel van de ingrediënten gebruikt, nameijk:
3 eieren - 190 gram + 60 gram suiker - 95 gram roomboter - 1 dl melk en 225 gram bloem.
Vog verder het recept zoals beschreven. De taart viel erg in de smaak. Twee vriendinnen wilden gelijk het recept.
.

Deel dit recept

Ingrediënten 24 personen
Boter en bloem voor de vorm
1 kg zachzure appels (plm. 6 à 7 stuks)
2 eetlepels citroensap
4 eieren (M)
250 gram + 75 gram suiker
mespunt zout
125 gram boter
1/8 ltr melk
300 gram zelfrijzend bakmeel
kaneel naar smaak
75 gram gehakte of geschaafde amandelen
eventueel nog poedersuiker om te bestrooien
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rechthoekige bakvorm van plm. 32x39 cm met een minimale hoogte van 3,5 cm
of voor de helft van de ingrediënten een springvorm van 26 cm doorsnede
pannetje
mixer of keukenmachine
bakpapier

Bereidingswijze

Bakvorm invetten of bekleden met bakpapier.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en in schijfjes snijden.
Vermeng de appelschijfjes met het citroensap zodat ze niet bruin worden.

Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onderwarmte of 175 graden hetelucht.

Eieren, 250 gram suiker en een mespunt zout dik schuimig kloppen met een garde, mixer of Keukenmachine.
Ondertussen de melk met de boter aan de kook brengen. De hete melk/boter - tijdens het kloppen - langzaam door de eimassa mengen.
Zelfrijzend bakmeel met een spatel of garde voorzichtig door de eimassa mengen (niet meer echt kloppen).

Deeg in de - ingevette of met bakpapier beklede - bakvorm gieten en gelijkmatig over de vorm verdelen.
Schijfjes appel over het deeg verdelen.
Meng de overgebleven 75 gram suiker met kaneel en strooi dit over de taart.
Verdeel de amandelen over de taart.
.
Taart ongeveer 35- 45 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is. (Hou de taart wel een beetje in de gaten, want elke oven is anders).

Taart af laten koelen. Eventueel met poedersuiker bestrooien en in stukken snijden.

Bron

Tijdschrift Kochen & Geniessen

Serveertip

Lekker met slagroom.

Ook lekker met andere soorten fruit, zoals kersen, abrikozen, kruisbessen, pruimen etc.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 14-12-2017

Gisteren deze taart meet veel succes weer gemaakt in een springvorm van 24 cm. Recept aangevuld met ingrediënten voor de springvorm.

pwiggers avatar
pwiggers 16-10-2017

Dank je wel Monique. Inderdaad een toppertje en gemakkelijk te maken. Bedankt ! Groetjes, Petra

moniquek1 avatar
moniquek1 16-10-2017

Neem je recept mee , zo te zien een toppertje. groetjes Monique

pwiggers avatar
pwiggers 11-10-2017

Graag gedaan poebeerr. Het is een heerlijke taart en lekker gemakkelijk te maken. Succes ermee. Groet, Petra

poebeerr avatar
poebeerr 06-10-2017

Lekker, zo'n appeltaart maar dan anders. Dankjewel.

pwiggers avatar
pwiggers 12-01-2017

Bedankt Laura. Hoor wel t.z.t. van je. Groetjes

ArualB avatar
ArualB 10-01-2017

Deze ook maar opgeslagen Petra, ziet er weer heerlijk uit.

pwiggers avatar
pwiggers 10-01-2017

ruthbrock zegt op 9 januari 2017 21:16:48 :: Dank je wel Petra. Ja, ik heb hem in een springvorm gemaakt en gewoon toch alle ingrediënten hoeveelheden aangehouden. ik heb alleen ipv 6 appels er 3 grote voor gebruikt en alleen flink suiker gemengd met flink kaneel erover gestrooid. ik heb nog een paar stukjes ingevroren, want voor ons tweetjes was hij gewoon echt te groot (Helaas, hihi). Dus we hebben nog wat tegoed. lieve groetjes Ruth en een fijne avond

pwiggers avatar
pwiggers 09-01-2017

Blij dat de taart zo goed gelukt is Ruth en dat je hem zo lekker vond. Ook bedankt voor de mooie foto. Is dus gelukt. Purrie en Parel bedankt voor het meenemen van mijn lekkere Zweedse appeltaart.

Purrie avatar
Purrie 08-01-2017

Ik ben nieuwsgierig hiernaar... ga het beslist maken dit voorjaar! Dank!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten