1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Karamel likeur

Karamel likeur

  • Duits, Alcoholische dranken
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 29-12-2016

Ingrediënten 6 personen


2 blikjes gecondenseerde melk met suiker (inhoud plm. 400 gram)
750 ml bruine rum
2 zakjes vanillesuiker


Verder heb je nodig


Pan voor de gecondenseerde melk
schone flesjes
blikopener
trechter
staafmixer


Lekker karamellikeurtje.

Heerlijk over ijs en bij de koffie

Heerlijk over ijs en bij de koffie

Deze overheerlijke karamellikeur is in een oogwenk klaar.
Ik heb een aantal flesjes gemaakt als "cadeautje uit eigen keuken" en met kerstmis cadeau gedaan.
De likeur is heerlijk over ijs en ook lekker met een toefje slagroom bij een kopje koffie.
Maar ook zo erg lekker.
De likeur heeft de dikte van advocaat.
De gecondenseerde melk moet plm. 3 uur in zacht kokend water zachtjes koken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de blikjes gecondenseerde melk in een pan met water. Ze moeten goed onderstaan en ook onder blijven tijdens de kooktijd.
Laat de blikjes plm. 3 uur zachtjes koken.

Blikjes beetje laten afkoelen.
Blikjes openen en de karamel en de vanillesuiker met behulp van een staafmixer mixen met de rum.

Schone flesjes hiermee vullen.

Serveertip

Gecondenseerde melk met suiker is in elke supermarkt te koop. Vraag er eventueel naar.

De flesjes likeur zijn ongeveer 4 weken houdbaar. In de koelkast bewaren.

Bron

Ergens uit een Duits tijdschrift



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top