risotto met kip en courgette

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

lekker, snel klaar en alle vitamientjes zitten er ook nog in

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr. kipfilet, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 paprika's, 1 courgette, 4 el olie, 250 gr. witte rijst, ca. 1/2 l bouillon
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 442,02 kcal
Koolhydraten 56,80 g
Eiwitten 24,01 g
Vetten 12,57 g

Bereidingswijze

Snijd de kip in blokjes, snipper de ui en pers de knoflook uit. Snijd de paprika en courgette in stukjes van ca. 1 cm. Verhit de olie en roerbak de kip lichtbruin. Voeg ui, knoflook, paprika en courgette toe en bak de groenten ca. 2 minuten mee. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen van de olie. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Kook de risotto, afgedekt in ca. 20 min. gaar, af en toe roeren en kijken of het niet droog wordt. Het is de bedoeling dat het enigszins vochtig blijft.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tonia avatar
tonia

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten