Sneeuwvlokjes een heerlijk bros koekje zonder ei lekker Kerstkoekje

  • Duits, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-12-2016
  • Sneeuwvlokjes een heerlijk bros koekje zonder ei lekker Kerstkoekje

    Sneeuwvlokjes een heerlijk bros koekje zonder ei lekker Kerstkoekje

    Sneeuwvlokjes een heerlijk bros koekje zonder ei lekker Kerstkoekje

Het recept van deze heerlijke brosse koekjes vond ik op internet.
Beetje van het ene recept en een beetje van het andere recept wat ik vond.
Deze koekjes zijn favoriet met Kerstmis in Noord Duitsland.
En ook favoriet bij mijn nichtjes die er niet vanaf kunnen blijven.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
250 gram zachte boter
100 gram poedersuiker
2 zakjes vanillesuiker
Mespunt zout
100 gram zelfrijzend bakmeel
250 gram maïzena


Poedersuiker om te bestrooien

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat met bakpapier
mixer of keukenmachine
vork
plastic folie

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 170 graden boven- en onderwarmte.

Alle ingrediënten voor het deeg door elkaar kneden.
Deeg in plasticfolie verpakken en 30 minuten in de koelkast koelen.

Van het deeg een plm. 3 cm. doorsnede rol vormen en hiervan hazelnootgrote stukjes afsnijden. Beetje rond vormen en op het met bakpapier beklede bakplaat leggen.
Vork in poedersuiker dopen en hiermee het deeg een beetje indrukken zodat een streepjesmotief ontstaat (zie foto).
Koekjes plm. 15 minuten bakken. Ze moeten licht van kleur blijven.

Over de nog warme koekjes nogmaals wat poedersuiker strooien.

Bron

internet een beetje van hier en een beetje van daar

Serveertip

Niet alleen lekker met Kerstmis, maar ze smaken eigenlijk altijd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten