Heerlijke mini saucijzen met oosterse twist, oudjaar

  • Multi-cultureel, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-12-2016
  • Heerlijke mini saucijzen met oosterse twist, oudjaar

    Heerlijke mini saucijzen met oosterse twist, oudjaar

    Heerlijke mini saucijzen met oosterse twist, oudjaar

Deze overheerlijke (makkelijk te maken) mini saucijzenbroodjes met een pittige oosterse twist doen het elk jaar meer dan uitstekend met de jaarwisseling bij de borrel. Ze zijn altijd als eerste op.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
10 plakjes diepvries bladerdeeg
500 gr gehakt HOH
1,5 witte boterham zonder korst geweekt in melk
1 ei, geklutst
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl five spices poeder
2 tl uienpoeder
1 tl gemberpoeder
2 el ketjap manis
1,5 el sambal oelek
snufje zeezout
1 tl korianderpoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaal, bakplaat

Bereidingswijze

Laat bladerdeeg ontdooien, laat gehakt op kamertemperatuur komen, pers knoflook. Neem een schaal doe gehakt met ei en geweekt brood erin en voeg alle kruiden, ketjap, sambal en specerijen toe. Kneed dit met je handen goed door elkaar. Er ontstaat nu een mooi luchtig mengsel. Leg ontdooide plakjes bladerdeeg neer op en plank. Vul in het midden rijkelijk met het gekruide gehaktmengsel en vouw ze dicht. Goed aandrukken. Dan per elke 3 CM doorsnijden zodat er mini hapjes ontstaan. Ga door tot al het gehaktmengsel op is. Leg nu je mini hapjes op de bakplaat, neem een kwastje en smeer ze allemaal in met het mengsel van een geklutst ei. Zo worden je mini hapjes mooi goudbruin. Zet ze in het midden van een voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden en laat ze ongeveer 20 minuten garen tot ze goudbruin zijn en lekker ruiken. Lekker vers en voldoende voor 8 personen. Fijne jaarwisseling.

Serveertip

Heerlijk als pittig borrelhapje met de jaarwisseling of op feestjes en partijen.

Laatste reacties

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 01-01-2017

Deze heb ik gisteren gebakken en wij vinden ze heerlijk! Gelukkig heb ik er nog wat over en deze gaan straks nog even in de oven. Bedankt voor het recept en de beste wensen voor 2017! Groetjes Dido

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten