Paddenstoelencrèmesoep met zalm
- Internationaal, Soep
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-12-2016
mjam
Ingrediënten 2 personen
Benodigdheden:- 1 sjalotje
- 250 gram gemengde paddestoelen (oesterzwammen, kastanjechampignons, shii-take)
- 1 eetl. olijfolie
- 300 ml kruiden- of groentebouillon (van tablet)
- 100 ml kookroom
- versgemalen peper
- 100 gram zalmsnippers
- 1 eetl. gehakte bieslook of peterselie (vers of diepvries)
Benodigdheden
panBereidingswijze
Pel het sjalotje en snipper dit. Borstel of veeg de paddestoelen schoon en snijd deze in plakken. Verhit de olie in een soeppan. Fruit het sjalotje erin en bak de paddestoelen even mee. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 10 minuten. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de kookroom en peper bij de soep en verwarm zonder te koken. Verdeel de zalm over 2 soepborden of soepkommen. Giet de soep erop en strooi er bieslook of peterselie over. Lekker met geroosterd witbrood en kruidenboter
Bron
Boodschappen.
Serveertip
Voeg eens 1 theelepel mosterd bij de soep
De zalm kan worden vervangen door reepjes gerookte forel of paling.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties