1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. botercreme

botercreme

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-12-2016

Ingrediënten 10 personen


1 vanillestokje
500 ml melk
150 g suiker
4 eidooiers
2 el bloem
500 g zachte boter
120 g poedersuiker


Verder heb je nodig


Pan
Brede schaal om in af te koelen
Huishoudfolie
Grote kom
Mixer


Creme voor in soesjes, taart, tussen 2 eierkoeken etc.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Botercrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Houd een scheutje melk achter en breng de resterende melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker en het scheutje melk los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen. Klop de boter met de poedersuiker luchtig. Voeg de banketbakkersroom toe en meng tot een egale botercrème.

Bron

Http://www.24kitchen.nl/recepten/lammetjestaart



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nandazee_fritse197


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nandazee_fritse197
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top