1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Omelette Siberienne

Omelette Siberienne

  • Internationaal, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-12-2016

Ingrediënten 6 personen


1 boerencake
1 liter drie chocolade-ijs
1 banaan
1 zakje gemengde noten
4 eiwitten
150 gram suiker


Verder heb je nodig


Ronde kom
spuitzak met kartelmondje.


Heerlijk recept en lekker feestelijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bekleed een ronde kom huishoudfolie en vervolgens met dunne plakjes cake. Vul de schaal voor de helft met ijs en druk goed aan. verdeel een banaan in plakjes over het ijs, evenals een deel van de noten. Vul de rest van de schaal met het overige ijs. Voeg hieraan de rest van de noten toe. Dek af met een dun laagje cake en folie en zet in de diepvries.

Klop de vier eiwitten in een vetvrije kom stijf tot pieken. Voeg op het laatst, al kloppend, de suiker toe.
Haal de kom met cake en ijs uit de diepvries en stort het geheel op een schaal of bord (let op: schaal of bord moet in de oven kunnen!).

Spuit met een spuitzak het eiwit in kleine rondjes op de cakelaag. Zet het geheel tot gebruik terug in de diepvries.

Verwarm de oven voor op kleine gril stand of op 210 graden. Haal tien minuten voordat het gerecht de oven in gaat, deze uit de diepvries. Zet ongeveer 5-8 minuten in de oven. Houd de kleur van het eiwit goed in de gaten: dit wordt bruin, maar kan ook snel verbranden.

De schaal uit de oven halen en direct op tafel zetten en aansnijden.

Serveertip

Leuk om te serveren met brandende sterretjes erin!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1378556708


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1378556708
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top