Limburgs zuurvlees van paardenvlees
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 22-12-2016
Mijn man is Limburger en niet gewend om paardenvlees te eten. Toch is het oerlimburgse zuurvlees van oorsprong van paardenlappen gemaakt. We hebben het uitgeprobeerd met paardenvlees van een Dordtse paardenslager en het was heerlijk.
Ingrediënten 4 personen
1 kilo paardenlappen of veulenlappen1/2 liter witte natuurazijn
1/2 liter water
4 kruidnagelen
3 laurierblaadjes
peper en zout
1 klont boter
2 grote uien
2 tl suiker
3 el appelstroop
2 plakken ontbijtkoek
1 el maizena
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 174,97 kcal |
Koolhydraten | 27,33 g |
Eiwitten | 2,00 g |
Vetten | 3,23 g |
Benodigdheden
flinke braadpanBereidingswijze
Het vlees 24 uur marineren in de azijn, water, laurier en kruidnagel. Het vlees uit de marinade nemen en goed droog maken met keukenpapier. Bestrooien met zout en peper. Het vlees in een klont boter aanbakken tot ze mooi bruin zijn.Uien in stukken snijden en even mee laten fruiten.
Daarna de marinade en de rest van de ingrediënten erbij doen, behalve de stroop en de peperkoek. Laat het in drie uur op laag vuur gaar stoven. Het laatste uur de stroop en peperkoek erbij doen en eventueel teveel vocht wat inkoken. Tot slot binden met maïzena aangelengd met water. Serveer op lekkere dikke friet.
Natuurlijk moet bij een dergelijk smakelijk gerecht gedronken worden. Neem er een glas Beaujolais-Villages of een Cru de Beaujolais bij. Een zachte, soepele, fruitige wijn, gemaakt uit het Gamay-druifje. Maar eerlijk gezegd vind ik persoonlijk, dat een donkere Trappist (Westmalle) of een Abdijbier (Leffe dubbel) beter bij dit gerecht past dan een glas wijn.
Bron
www.goedkoken.nl via https://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=324523
Serveertip
Neem de tijd voor dit gerecht. de 24 uurs marinade vooraf komt de smaak ten goede
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties