Aardpeerrisotto
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Mijn wederhelft vond dit recept in een krantje van de Lidl. Sindsdien zijn we fan...
Ingrediënten 4 recipe.people
300 g aardperen300 g risotto
1 liter groentebouillon
600 ml slagroom
olijfoliescheut witte wijn
1/2 sjalotje
100 g geraspte kaas (bijvoorbeeld schapenkaas)
groentechips
Benodigdheden
panpan met dikke bodem
staafmixer
Bereidingswijze
Schil de aardperen en snijd ze in blokjes. Kook ze gedurende 15 minuten in de slagroom. Na het koken: pureer met de staafmixer dit tot een glad mengsel.
Snipper ondertussen de halve sjalot in kleine stukjes, eventueel idem met een teentje knoflook. Fruit het glazig in de olijfolie in een pan met dikke bodem.
Voeg de risotto hieraan toe en roer door. Blus af met een scheut witte wijn. Zodra de wijn verdampt is: voeg gedurende 15 a 20 minuten steeds een schep groentebouillon toe. Wees niet bevreesd als er bouillon overblijft ("beter mee verlegen dan om verlegen").
Voeg de aardpeerroom aan de risotto toe, alsmede de geraspte kaas. Roer door en doe het deksel op de pan. Na een minuut if tien is de risotto klaar. Garneer eventueel met peterselie of iets anders groens.
Bron
Delicieux kerstspecial november 2016
Serveertip
Glaasje pinot grigio erbij, proost!