STOOFPOTJE VAN EVERZWIJN MET PASTINAAKPUREE

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-12-2016
  • STOOFPOTJE VAN EVERZWIJN MET PASTINAAKPUREE

    STOOFPOTJE VAN EVERZWIJN MET PASTINAAKPUREE

    STOOFPOTJE VAN EVERZWIJN MET PASTINAAKPUREE

Super lekker stoofpotje van everzwijn met pastinaakpuree, Uw gasten zullen vingers en duimen aflikken !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 -800 g everzwijncarbonade

Voor de marinade:
25 cl sinaasappelsap
25 cl rode wijn
Solo (boter)
2 kruidnagels
1 tl mosterdzaad
1 tl rode peperbesjes
2 kaneelstokjes
2 steranijs
versgemalen peper
1 ui
400 -500 ml wildfond
1 -2 el veenbessencompote
1 el balsamico-azijn

Voor de geroosterde groenten:
1 zakje spruiten (500g)
1 bosje rapen
Solo Vloeibaar
grof zeezout
komijnzaad

Voor de puree:
4 grote aardappelen (vb. bintjes)
400 g pastinaak
1 ui
1 dl melk
peper
zout
nootmuskaat
evt. geraspte mierikswortel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Meng in een ruime kom alle ingrediënten van de marinade tot een gladde massa. Doe de blokjes everzwijncarbonade erbij en meng alles goed door elkaar. Laat het vlees minstens 4 uur tot een dag afgedekt in de koelkast marineren.
-Haal de stukjes vlees uit de marinade, dep goed droog met keukenpapier en bewaar de marinade.
-Snipper de ui fijn en verhit een klontje Solo in een kookpot met dikke bodem.
-Schroei het everzwijn rondom snel dicht.
-Voeg dan de fond, de veenbessencompote, de balsamico-azijn en de rest van de marinade toe.
-Breng aan de kook en laat op een zacht vuur ca. 45 minuten verder sudderen.

Bereid de pastinaakpuree:
-Schil de aardappelen, kook ze gaar in lichtgezouten water en stamp ze tot puree.
-Pel en snipper de ui. Schil de pastinaak en snijd hem in blokjes. Laat een klontje Solo smelten in een kookpot en fruit de ui erin. Voeg de pastinaak en de melk toe, zet het deksel op de pot en laat gaar stoven.
-Pureer de pastinaak en schep hem door de aardappelpuree.
-Werk af met peper, zout, nootmuskaat en eventueel wat geraspte mierikswortel (extra pittig).

Bereid de geroosterde groenten:
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Was en snijd de spruiten doormidden.
-Was de raapjes en snijd ze in partjes. Dep ze droog, besprenkel ze met wat Solo Vloeibaar en kruid met peper en grof zeezout.
- Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze ca. 20 minuten roosteren in de oven. -Werk af met geroosterd komijnzaad.
Serveer de everzwijnstoofpot met de pastinaakpuree, de geroosterde groenten en eventueel wat veenbessencompote.

Bron

solo open kitchen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten