1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Sappige zalmfilet in zalige honingmosterd roomsaus met dille uit oven

Sappige zalmfilet in zalige honingmosterd roomsaus met dille uit oven

Lekker sappig zalmhaasje in een verrukkelijke honingmosterdroomsaus met dille
Lekker sappig zalmhaasje in een verrukkelijke honingmosterdroomsaus met dille
  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-12-2016

Zalmfilet kun je op heel veel manieren heel lekker klaar maken.
Deze keer dus gekozen voor de honingmosterdroomsaus.
De zalm gaat rauw in de schaal en wordt overgoten met de warme saus. Dan nog kort in de oven en je hebt een heerlijk gerecht op tafel.
Heerlijk als je gasten hebt.

Deel dit recept

Ontdek meer:


Ingrediënten 4 personen


Plm. 500 gram verse zalm (ik gebruik altijd zalmhaasje dat zijn wat dikkere stukken zalm)
peper, zout
Saus
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel gehakte uisnippers of sjalotsnipper
1/2 dl witte wijn
200 ml slagroom
1 eetlepel vloeibare honing (liefst acacia honing die heeft geen sterke smaak)
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels gehakte dille (liefst verse)
wat dille om te garneren


Verder heb je nodig


Ovenschaal
pannetje
garde

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Zalm inwrijven met peper en zout en in de ovenschaal leggen.

Saus:
Verhit de boter in een kleine pan.
Bak hierin de sjalot- of uisnippers glazig.
Blus af met de wijn en laat de wijn inkoken tot er bijna niets meer over is.
Voeg dan de slagroom toe en breng dit aan de kook.
Zodra de slagroom kookt doe je de mosterd en de honing erbij en klop je dit met een garde goed door elkaar.
Maak op smaak met peper en zout.
Roer de gehakte dille door de saus en giet de warme saus over de zalm.
Zet de schaal plm. 15 - 20 minuten (afhankelijk van de dikte van de zalm) in het midden van de oven,

Serveertip

Lekker met gebakken krieltjes of aardappelschijfjes, Licht-gebakken-worteltjes-met-verse-gember-en-citroen, 'Provencaalse-snijbonen, of een lekkere salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top