Espresso koekjes met witte chocolade kerstkoekjes

  • Duits, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-12-2016
  • Espresso koekjes met witte chocolade kerstkoekjes

    Espresso koekjes met witte chocolade kerstkoekjes

    Espresso koekjes met witte chocolade kerstkoekjes

In de aanloop naar Kerstmis bak ik altijd verschillende soorten koekjes die ik daarna - leuk verpakt - cadeau geef aan familie, vrienden en buren.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
100 gram witte chocolade, in kleine stukjes gehakt
200 gram zachte roomboter
50 gram suiker
50 gram bruine basterdsuiker
mespunt zout
2 theelepels espressopoeder (sticks van Nescafé)
200 gram zelfrijzend bakmeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakplaat bekleed met bakpapier
2 theelepels
mixer of keukenmachine
spatel

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onderwarmte of 180 hetelucht.
Boter, beide suikersoorten, mespunt zout en het espressopoeder plm. 5 minuten door elkaar mixen.
Zelfrijzend bakmeel er voorzichtig doorheen mengen.
Chocoladestukjes met een spatel door het deeg verdelen.

Met behulp van 2 theelepels kleine hoopjes deeg over de bakplaat verdelen. Pl. 5 cm. tussen elk hoopje deeg vrijlaten omdat de koekjes uitvloeien.
Koekjes plm. 10 minuten bakken (eventueel langer afhankelijk van je oven !) en op de bakplaat laten afkoelen.

Bron

Tijdschrift "Für jeden Tag 12/2016"

Serveertip

Niet alleen lekker met kerstmis hoor. Deze lusten we altijd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten