Wortelpuree met steranijs

  • Multi-cultureel, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-12-2016
  • Wortelpuree met steranijs

    Wortelpuree met steranijs

    Wortelpuree met steranijs

Als je voor de kerst als bijgerecht nog een spannende puree zoekt dan is dit er eentje die er met kop en schouders bovenuit steekt. :)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 g boter
1 kg (winter)wortel, geschild en in stukken
1 bosje dragon
4 stuks steranijs
400 ml groente- of kippenbouillon
200 ml slagroom
sap van 1 citroen
vers gemalen zwarte peper
zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, staafmixer

Bereidingswijze

Smelt de boter in een (hapjes)pan. Bak de wortels 10 min op laag vuur met de dragonblaadjes en steranijs, tot ze glazig en zacht beginnen te worden. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 20 min heel zachtjes koken tot de wortel gaar is en de bouillon ingekookt. Schenk de slagroom erbij, breng aan de kook en verhit nog 1 min. Verwijder de steranijs en voeg naar smaak citroensap, versgemalen peper en zout toe. Pureer de wortels met de staafmixer of in een keukenmachine.

Bron

Kooktijdschrift, beetje aangepast.

Serveertip

Lekker bij vis, Aziatische gerechten, kip, kalkoen, eend of ander gevogelte.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jocucina avatar
jocucina 25-12-2016

Lekker recept. Bedankt. Groetjes Joke

ArualB avatar
ArualB 24-12-2016

Lijkt me heerlijk, opgeslagen. Dank je wel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten