Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Dubbel gebakken kaassouffle

Dubbel gebakken kaassouffle

Door: anitadingemans

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-12-2016

Ingrediënten 6 personen


300 ml volle melk
1 sjalot in ringetjes
2 laurier blaadjes
8 gekneusde peperkorrels
75 Gr geraspte Parmezaanse kaas
45 Gr boter
40 Gr bloem
1/4 theelepel cayennepeper
3 gesplitste eieren
100 Gr verkruimelde zachte geitenkaas
200 ml slagroom
100 ml volle melk


Verder heb je nodig


Oven
6 souffleschaaltjes
Braadslede
Ovenschaal
Spatel


Gemakkelijk voor de kerst, goed voor te bereiden

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook 200 ml melk met sjalot laurier en peper. Zodra de melk kookt van het vuur af en laten intrekken. Giet na half uurtje door zeef en vang melk op.
Verwarm oven op 180 C. Bestrooi ingevette schaaltjes met 30 Gr Parmezaanse kaas en zorg dat bodem en alle zijkanten bedekt zijn en kaas op is.
Smelt boter voeg bloem toe, blijf roeren en bak een minuut. Blus af met de afgekoelde melk Blijf roeren tot een kokende gebonden saus ontstaat. Voeg cayennepeper geitenkaas en zout en peper naar smaak toe. Haal pan van vuur en voeg 3 eidooiers toe, blijf roeren tot ragoutachtige substantie. Zet apart en laat iets afkoelen.

Klop in schone kom eiwitten stijf, spatel voorzichtig in delen door het eidooiermengsel. Schep in de schaaltjes.

Neem braadslede en zet de bakjes erin. Vul voor de helft met kokend water. De schaaltjes staan dan in een laagje van ongeveer 3 tot 4 cm.
Bak 16 tot 20 minuten tot bruin gaar en gerezen. Neem de bakjes uit het water en laat afkoelen. Niet schrikken, ze zakken in!

Je kunt de soufflés nu bewaren tot wanneer je het gerechtje wilt maken. Bewaar het op een koele maar nieterge koude plaats.


Gerecht afmaken:
Verwarm oven voor op 220 C. Meng de slagroom met de 100 ml melk.Mask op smaak met zout en peper. Giet voor de helft in een Ovenschaal.
Haal de soufflés voorzichtig uit de schaaltjes ( eventueel de randen lossnijden).

Zet de soufflés ondersteboven in de schaal met room/melk. Bestrooi met 45 Gr Parmezaanse kaas
Bak alles opnieuw voor 12 tot 14 minuten tot heet, bruin opnieuw gerezen

Schep met spatel uit de schaal en eet smakelijk!

Tags

Serveertip

Ook prima te maken met andere kaassoorten

Bron

Delicious



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anitadingemans
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top