Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Kleine kerstpastillas

Kleine kerstpastillas

Door: marcdepester

  • Spaans Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-12-2016

Ingrediënten 4 personen


125 g witte pensen
125 g zwarte pensen
1 grote Jonagold appel
8 vellen brickdeeg
4 eetlepels amandelpoeder
1 grote sjalot
een snuifje kerriepoeder
koffielepel kaneelpoeder
40 g boter
1 eetlepel olijfolie
1 noot boter
zout en peper
poedersuiker


Kleine kerstpastillas
Kleine kerstpastillas

Warm geserveerd een aangenaam en makkelijk feestelijk voorgerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schil de appel, snij in 4 en snij elk kwartje in 4 schijven. Bak 5 min. op zacht vuur in een pan met de fijngesneden sjalot en een nootje gesmolten boter.
-Voeg op het einde een mespuntje kerrie en kaneel toe.
-Haal het vel van de pensen en snij het vlees in schijfjes (12 van elke kleur). Bak goudbruin op matig vuur in een antikleefpan met de olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
-Verwarm de oven voor op th. 6 €" 180°C en neem er de grill uit.
-Smelt 40 g boter. Smeer er lichtjes 2 brickvellen mee in. Bedek het midden van het eerste vel met 1 eetlepel amandelpoeder. Leg hierop 2 appelschijfjes en dan in het rond 6 schijfjes pens (3 van elke kleur, afwisselend). Vervolgens nog 2 appelschijfjes. Vouw de randen van het brickvel dicht naar het midden toe. Draai het pakje om en leg op het 2de vel. Vouw ook deze randen dicht naar het midden toe en steek vast met een tandenstoker.
-Maak zo 4 pastillas. Leg bakpapier op de ovengrill, plaats hierop de pastilla's en bak in 15 min. goudbruin in de oven.
-Dien warm op, lichtjes bestrooid met poedersuiker en kaneel. Serveer eventueel met een salade van rucola.

Tags

Serveertip

Variant: Vervang de appel door mango: niet nodig te bakken met het sjalotje indien rijp.

Bron

Delhaize recepten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top