1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Inktvis
  6. Uitgebakken buikspek met watermeloen en inktvis

Uitgebakken buikspek met watermeloen en inktvis

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-12-2016

Ingrediënten 4 personen


200 gram vers doorregen spek
8 pijlstaart inktvissen, schoon
1/2 zoete ui, in halve ringen
2 tenen knoflook, in plakjes
2 stronken witlofbladeren, doormidden gesneden
1 middelgrote watermeloen, in blokjes gesneden zonder schil
1 theelepel piri piri
1 theelepel Ras El Hanout
1 theelepel sojasaus
1 bos watercress
Peper uit de molen



Uitgebakken buikspek met watermeloen en inktvis
Uitgebakken buikspek met watermeloen en inktvis

Een salade met een Oosters tintje. Een combinatie van knapperig en zoet, met de frisse watermeloen en ziltige buikspek.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bekruid de blokjes buikspek met de Ras El Hanout, de piri piri en de sojasaus, meng dit goed en bak uit in een koekenpan. Draai halverwege om.
2. Haal met een mes de kop van de inktvis eraf, snijd door de lengte doormidden en schraap het binnenste uit de vis. Houd de huid over (vraag evt. de visboer dit te doen).
3. Voeg de gesneden ui en knoflook toe aan de pan met het buikspek. Voeg hier na enkele minuten ook de witlof, inktvis en bosui aan toe. Zet op hoog vuur en haal van het vuur zodra de inktvis goed krult. Verdeel het vervolgens over vier borden.
4. Verdeel de blokjes watermeloen over de borden en garneer met cress.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_oerchef_SieberenMeerema


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_oerchef_SieberenMeerema
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top