1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Churros con champurrado

Churros con champurrado

Door: Sabine_Gaastra

  • Mexicaans, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-12-2016

Ingrediënten 4 personen


Voor de churros:
150 ml water
80 g boter
150 g zelfrijzend bakmeel
1 ei
1 tl zout
1 tl vanillesuiker
5 g kaneel
50 g suiker
1 l zonnebloemolie om in te frituren

Voor de champurrado:
750 ml water
75 g maismeel
75 g bruine suiker
75 g donkere chocolade
1 vanilleboon
snufje zout


Verder heb je nodig


Hapjespan, hoge pan om in te frituren, pollepel, garde, spuitzak

Churros con champurrado
Churros con champurrado
Churros con champurrado
Churros con champurrado

Churros zijn een soort Mexiacaanse oliebollen in een andere vorm. Serveer ze met champurrado, Mexicaanse warme chocomelk. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Doe de water, boter, suiker, zout, kaneel en vanillesuiker in de hapjes pan en laat hel geheel koken. Wanneer de boter opgelost is zet je het gas uit en roer je het zelfrijzend bakmeel door het geheel heen met een pollepel. Laat het deeg vervolgens tot maximaal 70 graden afkoelen, roer dan het ei erdoor heen.
2. Zet de hoge pan met de zonnebloemolie op het vuur. Als je wilt weten of je olie heet genoeg is steek je een houten lepel in de olie, als hier belletjes vanaf komen is de olie heet genoeg.
3. Vul de spuitzak met het churro deeg. Spuit het deeg direct in de pan en maak stengels van ongeveer 8 cm lang, knip ze af met een schaar.
4. Frituur de churros ongeveer 3-5 minuten tot ze goud bruin kleuren. Rol ze na het frituren in suiker met kaneel.
5. Verwarm voor de champurrado het water met de suiker in een kleine pan. Wanneer de suiker opgelost is in het water voeg je beetje voor beetje de maismeel, chocolade, vanille en zout toe. Breng het vuur vervolgens naar beneden en laat het geheel 10 minuten indikken.

Tags,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top