1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Biefstuk
  6. Malse biefstuk met luxe pepersaus en gebakken aardappels

Malse biefstuk met luxe pepersaus en gebakken aardappels

Door: Fressnapf

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-12-2016

Ingrediënten 4 personen


800 gr biefstuk, 4 stuks
4 grote aardappels, vastkokers
30 gr groene peperkorrels (potje Carbonell op zout water)
2 sjalotjes, gesnipperd
2 el olijfolie
kwart glas cognac
20 gr roomboter
200 ml warme kippenbouillon
Half bakje zure room
vers gemalen zwarte peper
zeezout
vers gesnipperde peterselie


Verder heb je nodig


Pan, koekenpannen, aluminiumfolie

Malse biefstuk met luxe pepersaus en gebakken aardappels
Malse biefstuk met luxe pepersaus en gebakken aardappels

Dit is een feestmaal op een koude, kille, mistige dag en helemaal als je eters hebt of krijgt. Makkelijk te maken en snel op de tafel.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappels en blancheer 12 minuten in een pan water met wat zout. Koud water erover, uitnemen en in plakken snijden. Olijfolie in een koekenpan, aardappelschijfjes om en om goudbruin bakken, uitnemen, op smaak brengen met zout en weinig peper. Op een bord leggen en warmhouden in de oven op 100 graden. Biefstuk op kamertemperatuur laten komen (heel belangrijk), de boter in de pan, kruiden met zwarte peper en zout en aan elke zijde 2 tot 3 minuten braden. Tijd hangt af van de dikte. Uitnemen en onder folie laten rusten. In kookvocht de sjalotten glazig bakken, flamberen met de cognac, alcohol verdampt, afblussen met de bouillon en breng aan de kook. Peperkorrels toevoegen en kort laten inkoken. Nu de room toevoegen en nogmaals, al roerend, laten inkoken tot de gewenste dikte. Breng hoog op smaak met wat zout. Voorverwarmd bord nemen, aardappels erop, saus en biefstuk erop en garneren met wat takjes peterselie.

Tags, , , , , , ,

Serveertip

Geef er een heerlijke schaal verse seizoensgroente bij zoals broccoli, winterpeen met champignons, romige prei, spruitjes of bloemkool.

Bron

Ontdekt bij Masterchef en aangepast.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top