Italiaanse bietensalade

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-12-2016
  • Italiaanse bietensalade

    Italiaanse bietensalade

    Italiaanse bietensalade

Deze rode bietensalade met haring kan je opmaken als carpaciio en hij ziet er super feestelijk uit! Serveer hem als voorgerecht met bijvoorbeeld kerst. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 mild zure haringfilets cassis rode biet van Neptunus, in stukjes
4 bieten
1 rode ui in ringen
10 g verse oregano
gedroogde oregano
10 g krulpeterselie fijngehakt
Balsamico azijn
Witte wijn azijn
Olijfolie
1 knoflookteen
1 appel in blokjes
100 g rucola
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal, schilmesje,

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 ℃.
1. Schil de bieten en snijd ze in dunne plakken. Pers de knoflook en smeer de plakken biet in met olijfolie, verse oregano en de knoflook. Marineer de bietjes 15 minuten in de koelkast.
2. Plaats de bietjes vervolgens in een braadslee. Rooster de bietjes in 35 minuten gaar.
3. Laat de bietjes na het roosteren afkoelen. Marineer ondertussen de uienringen in de gedroogde oregano en witte wijnazijn.
4. Maak de dressing door 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels balsamicoazijn te mengen met peper en zout naar smaak.
5. Maak de salade op door de bietjes op een grote schaal te leggen. Verdeel vervolgens de rucola over het midden samen met de haring, appelblokjes, peterselie en uienringen. Maak de salade af met de dressing.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten