Kip Shaslick (Restaurant Recept)

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-12-2016
  • Kip Shaslick (Restaurant Recept)

    Kip Shaslick (Restaurant Recept)

    Kip Shaslick (Restaurant Recept)

  • Kip Shaslick (Restaurant Recept)

    Kip Shaslick (Restaurant Recept)

    Kip Shaslick (Restaurant Recept)

  • Kip Shaslick (Restaurant Recept)

    Kip Shaslick (Restaurant Recept)

    Kip Shaslick (Restaurant Recept)

  • Kip Shaslick (Restaurant Recept)

    Kip Shaslick (Restaurant Recept)

    Kip Shaslick (Restaurant Recept)

  • Kip Shaslick (Restaurant Recept)

    Kip Shaslick (Restaurant Recept)

    Kip Shaslick (Restaurant Recept)

Dit heerlijke recept voor authentieke shaslick heb ik gekregen van een chefkok van Grillbar Baba.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1/2 kilo kipfilet
1/2 rode paprika
1/2 groene paprika
1/2 rode ui
1 teentje knoflook
1 kopje tomatenpuree
1/2 kopje water
4 theelepels tomatenketchup
5 theelepels sojasaus
2 theelepels olie
2 theelepels chili knoflooksaus
2 theelepels azijn
2 theelepels vers gemalen zwarte peper
2 theelepels suiker
1 theelepel chilli poeder
1 theelepel maizena
1/2 theelepel zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in gelijke stukjes. Doe de kip, 3 theelepels sojasaus, 1 theelepel zwarte peper, chilli poeder, suiker, 1/2 theelepel zout en 1 theelepel azijn in een schaal en meng het goed door elkaar. Zet de schaal afgedekt met huishoudfolie 1 uur in de koelkast zodat alle smaken goed in de kip kunnen trekken.

Doe 1 theelepel olie in een wok en roerbak hier in de stukjes kip en dek de wok af met een glazen deksel, laat het op een laag vuur pruttelen zodat alle vocht vrij komt. Schep de kip uit de wok en zet het apart.

Snijd de paprika's in grove stukken en verwijder de zaadlijsten. Schil en snijd de ui in grove stukken. Doe de paprika en ui in de wok en roerbak het, schep het uit de wok en hou het apart.

Doe 1 theelepel olie in de wok. Pel en pers de knoflook boven de wok en fruit het even aan. Voeg de tomatenpuree, chili knoflooksaus, tomatenketchup, 1 theelepel azijn, 2 theelepels sojasaus, 1/2 theelepel azijn, 1 theelepel zwarte peper en 1 theelepel suiker toe en roer het geheel met een houten lepel goed door en breng het aan de kook. Voeg het water en de maizena toe en roer het goed door. Voeg de kip, paprika en ui toe en roer het door de saus zodat het gelijkmatig verdeeld is en warm het nog even door.

Bron

Grillbar Baba

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten