Limburgs zuurvlees met Dordts paardenvlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-12-2016

Tot verbazing van mijn man, wordt Limburgs zuurvlees van oorsprong gemaakt van paardenvlees. Paardenslagers zijn in Limburg echter met een kaarsje te zoeken. Zo niet in Dordrecht, ook al zijn er ook daar niet veel meer.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo paardenvlees,
200 gram margarine,
4 uien,
3 kruidnagels,
3 laurierbladen, azijn,
3 el limburgse appelstroop.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Dag 1: doe het vlees in stukjes in een kom met half azijn en half water (vlees staat onder). Gesneden uien, kruidnagels en laurierbladen erbij doen en geheel mengen. Kom afgedekt 24 uur in koelkast zetten.

Dag 2: Boter in ruime braadpan bruin laten worden en vlees erbij doen. Even aanbraden en dan rest van kruiden uit de kom erbij. Als alles suddert de appelstroop erbij doen en 3 flinke pakken ontbijtkoek in stukken. Alles ongeveer 2,5 uur zachtjes laten sudderen. Als het vlees gaar is uit de pan nemen en de saus indien nodig verder binden met maizena of sausbinder. Vlees er weer bij en u kunt eten.

Bron

http://www.freenature.nl/free/p001408/wildernisvlees/kwaliteit-en-smaak/recepten/recept-limburgs-zuurvlees-met-paardenvlees

Serveertip

Serveer met zelfgesneden en -gebakken frites en een frisse salade

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 13-12-2016

Nah, moest maar nie. Paarden horen in de wei of vooruit, de manege. Niet in de pan.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten