1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. a simpel christmas

a simpel christmas

Door: hans3333

  • Fusion, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-12-2016

Ingrediënten 4 personen


Pakketje van filo deeg met tartaar van rauwe zalm en tonijn:
bak de bakjes 2 uur van te voren, we hebben de oven nodig.
12 velletjes filo deeg
half pakje roomboter gezouten en gesmolten ( door kamer temp )
sesamzaadjes geroosterd
150 gr verse tonijn,
150 gram verse zalm
halve el wasabi pasta
2 el creme fraiche
2 el mayonaise
rasp van halve limoen
1 el limoen sap
verse peper
1 peer
1 tl vadauvan
1 el zonnebloemolie
1 bakje zeekraal

gevulde varkenshaas met madeirasaus en bij gerechten.
4 varkens hazen
4 dunne plakken Brie de Meaux
100 gram panchetta
2 el mosterd
saus:
120 ml kippenbouillon
3 eetlepels boter
3 eetlepels Madeirawijn ( van de slijter, niet zon flesje uit de super, gebruik de rest om bv. echte tiramisu te maken )
2 theelepels citroensap
een halve tl zout
een halve tl kipkruiden
peper uit de molen

bij:
pomme du hans & gegrilde sugarsnaps.

1 kilo aardappels
100 gram boter
1 ei
1 el . paprika poeder
50 ml volle melk

400 gram Sugar snaps
2 el olie
1 el provinciaalse kruiden
2 el panko

banaan in tempura beslag met pina colada saus:
2 bak bananen
1 pakje tempura meel
20 gram bloem
20 gram boter
4 el pina colada
blikje ananas stukjes




Verder heb je nodig


Oven
frituurpan
grilpan
komen bakjes etc
muffinvorm van 4 grote
bakpapier
spuitzak
keukenmachine
schuimspaan

a simpel christmas
a simpel christmas

Ik ben er uit , 3 gangen , veel van te voren dus geen stress kerst ,
simpel , eerlijke smaken .
combi mag vreemd zijn , maar zoet, vis, vlees , alles zit er in.
het was een lang verhaal om te typen , maar ik weet zeker dat 1 van de 3 of alle jullie kunnen gebruiken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pakketje van filo deeg met tartaar van rauwe zalm en tonijn:
verwarm je oven op 180 graden , besmeer je muffin vorm in met wat olie , bekleed met een mooi stuk bakpapier.
ontdooi het deeg volgens de verpakking , besmeer 1 vel met de boter, leg er 1 op , besmeer weer, volgende erop, vouw in je muffinvorm ,
bak af in 20 minuten. til het bakpapier voorzichtig uit de vorm, laat afkoelen . dit kan evt een dag van e voren , zorg dat het goed koud is , laat in bakpapier , en sla op in een goed afgesloten trommel.
serveren doen we ook in dat bakpapier.
vermeng de halve el wasabi pasta
2 el creme fraiche
2 el mayonaise
1 el limoen sap
verse peper ( ook dit kan een dag van te voren ) tot een saus
verhit nu de olie , voeg vaudavan toe , en de peer ( in blokjes gesneden , met schil )
roerbak kort alles, neem van het vuur .
zorg dat alles op kamer temp is , vul de cups met wat van de saus , snijdt de zalm en tonijn tot grove tartaar en verdeel over de 4 bakjes , besprenkel met wat limoen rasp en wat takjes zeekraal .

bij , dag van te voren:
blancheer de Sugar snaps . laat goed uitlekken , meng olie met kruiden , voeg Sugar snaps toe , schep om , zet weg voor een nacht .
kook je aardappels en laat half koelen , breng over naar je keuken machine , voeg de rest toe . meng tot puree, schep in een kidde of spuit zak , bewaar tot volgende dag
snijdt je pancetta fijn, snijdt de haas open , in de lengte , smeer in met de mosterd , beleg met kaas en verdeel de pancetta erover, vouw dicht , zet goed vast met rollade touw of prikkers , zet koel weg
saus :
verwarm de bouillon , voeg boter toe , los op roer goed met garde , voeg rest toe , roer , en kook voor 3 minuten, laat afkoelen , zodra koud zet de pan in de koelkast tot gebruik .
dag zelf :
verwarm je oven op 170 graden , zet je frituurpan op 180 , zet een pan op met water van ongeveer 80 graden .
begin lekker met het voorgerecht , zet de varkenshaas in de oven , 30 35 minuten ( temp metertje ! )
verpak je spuitzak water dicht, en laat warm worden in je kookpan .
verwarm 10 minuten van eind oven tijd , de saus ( geschift , ff wat lauw water erbij of ijskoude boter ) , giet de olie van je sugarsnaps , voeg panko toe, schep door grill kort ,
spuit lange strepen , soort churros , in je frituurpan, niet meer dan 3 te gelijk , schep uit met je schuimspaan , laat uitlekken op keuken papier
serveer direct

pel de bananen , giet de ananas af , bewaar het sap
maak de tempura als op de verpakking , snijdt de banaan in 4 stukken en haal door het beslag.
maak een roux van de boter en meel , voeg het sap van
het blikje ananas toe, neem van het vuur , laat iets afkoelen , voeg pina colada toe , roer goed
frituur ondertussen de bananen op 160 graden tot krokant












Tags, , ,

Serveertip

Vervang varkenshaas door kip filet , vervang eigenlijk alles , naar je eigen smaak



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top