Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. a simpel christmas

a simpel christmas

Door: hans3333

  • Fusion
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-12-2016

Ingrediënten 4 personen


Pakketje van filo deeg met tartaar van rauwe zalm en tonijn:
bak de bakjes 2 uur van te voren, we hebben de oven nodig.
12 velletjes filo deeg
half pakje roomboter gezouten en gesmolten ( door kamer temp )
sesamzaadjes geroosterd
150 gr verse tonijn,
150 gram verse zalm
halve el wasabi pasta
2 el creme fraiche
2 el mayonaise
rasp van halve limoen
1 el limoen sap
verse peper
1 peer
1 tl vadauvan
1 el zonnebloemolie
1 bakje zeekraal

gevulde varkenshaas met madeirasaus en bij gerechten.
4 varkens hazen
4 dunne plakken Brie de Meaux
100 gram panchetta
2 el mosterd
saus:
120 ml kippenbouillon
3 eetlepels boter
3 eetlepels Madeirawijn ( van de slijter, niet zon flesje uit de super, gebruik de rest om bv. echte tiramisu te maken )
2 theelepels citroensap
een halve tl zout
een halve tl kipkruiden
peper uit de molen

bij:
pomme du hans & gegrilde sugarsnaps.

1 kilo aardappels
100 gram boter
1 ei
1 el . paprika poeder
50 ml volle melk

400 gram Sugar snaps
2 el olie
1 el provinciaalse kruiden
2 el panko

banaan in tempura beslag met pina colada saus:
2 bak bananen
1 pakje tempura meel
20 gram bloem
20 gram boter
4 el pina colada
blikje ananas stukjes




Verder heb je nodig


Oven
frituurpan
grilpan
komen bakjes etc
muffinvorm van 4 grote
bakpapier
spuitzak
keukenmachine
schuimspaan

a simpel christmas
a simpel christmas

Ik ben er uit , 3 gangen , veel van te voren dus geen stress kerst ,
simpel , eerlijke smaken .
combi mag vreemd zijn , maar zoet, vis, vlees , alles zit er in.
het was een lang verhaal om te typen , maar ik weet zeker dat 1 van de 3 of alle jullie kunnen gebruiken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pakketje van filo deeg met tartaar van rauwe zalm en tonijn:
verwarm je oven op 180 graden , besmeer je muffin vorm in met wat olie , bekleed met een mooi stuk bakpapier.
ontdooi het deeg volgens de verpakking , besmeer 1 vel met de boter, leg er 1 op , besmeer weer, volgende erop, vouw in je muffinvorm ,
bak af in 20 minuten. til het bakpapier voorzichtig uit de vorm, laat afkoelen . dit kan evt een dag van e voren , zorg dat het goed koud is , laat in bakpapier , en sla op in een goed afgesloten trommel.
serveren doen we ook in dat bakpapier.
vermeng de halve el wasabi pasta
2 el creme fraiche
2 el mayonaise
1 el limoen sap
verse peper ( ook dit kan een dag van te voren ) tot een saus
verhit nu de olie , voeg vaudavan toe , en de peer ( in blokjes gesneden , met schil )
roerbak kort alles, neem van het vuur .
zorg dat alles op kamer temp is , vul de cups met wat van de saus , snijdt de zalm en tonijn tot grove tartaar en verdeel over de 4 bakjes , besprenkel met wat limoen rasp en wat takjes zeekraal .

bij , dag van te voren:
blancheer de Sugar snaps . laat goed uitlekken , meng olie met kruiden , voeg Sugar snaps toe , schep om , zet weg voor een nacht .
kook je aardappels en laat half koelen , breng over naar je keuken machine , voeg de rest toe . meng tot puree, schep in een kidde of spuit zak , bewaar tot volgende dag
snijdt je pancetta fijn, snijdt de haas open , in de lengte , smeer in met de mosterd , beleg met kaas en verdeel de pancetta erover, vouw dicht , zet goed vast met rollade touw of prikkers , zet koel weg
saus :
verwarm de bouillon , voeg boter toe , los op roer goed met garde , voeg rest toe , roer , en kook voor 3 minuten, laat afkoelen , zodra koud zet de pan in de koelkast tot gebruik .
dag zelf :
verwarm je oven op 170 graden , zet je frituurpan op 180 , zet een pan op met water van ongeveer 80 graden .
begin lekker met het voorgerecht , zet de varkenshaas in de oven , 30 35 minuten ( temp metertje ! )
verpak je spuitzak water dicht, en laat warm worden in je kookpan .
verwarm 10 minuten van eind oven tijd , de saus ( geschift , ff wat lauw water erbij of ijskoude boter ) , giet de olie van je sugarsnaps , voeg panko toe, schep door grill kort ,
spuit lange strepen , soort churros , in je frituurpan, niet meer dan 3 te gelijk , schep uit met je schuimspaan , laat uitlekken op keuken papier
serveer direct

pel de bananen , giet de ananas af , bewaar het sap
maak de tempura als op de verpakking , snijdt de banaan in 4 stukken en haal door het beslag.
maak een roux van de boter en meel , voeg het sap van
het blikje ananas toe, neem van het vuur , laat iets afkoelen , voeg pina colada toe , roer goed
frituur ondertussen de bananen op 160 graden tot krokant












Tags, , ,

Serveertip

Vervang varkenshaas door kip filet , vervang eigenlijk alles , naar je eigen smaak



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top