1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Mijn allerlekkerste ketjapkip van kippendijfilet ook uit de slowcoker

Mijn allerlekkerste ketjapkip van kippendijfilet ook uit de slowcoker

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2016

Ingrediënten 4 personen


Plm. 8 kippendijfilets of kipdrumsticks
1 rode Spaanse peper, zonder pitjes en zaadlijsten kleingesneden of 1 theelepel sambal oelek
2 theelepels djahé (gemberpoeder)
1 eetlepel zonnebloemolie
3 uien, gepeld en gesnipperd
4 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
2 eetlepels fijngesneden gekonfijte gember met vocht (hou je niet van gember doe er dan 1/2 eetlepel djahé bij).
2 eetlepels citroensap
6 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel worcestersaus

Peper, zout


Verder heb je nodig


Slowcooker of braadpan


Super lekkere kippendijtjes in ketjapsaus; even stoven of uit de slowcooker
Super lekkere kippendijtjes in ketjapsaus; even stoven of uit de slowcooker

Deze heerlijke ketjapkip heb ik deze keer gemaakt in de slowcooker. Het is een combinatie van mijn recept babi ketjap en mijn recept sambal kip (onderaan de links naar die recepten).
De kippendijfilets heb ik een nacht laten marineren, daarna alles tegelijk in de slowcooker en

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak een marinade van alle ingrediënten behalve peper en zout en de kip naatuurlijk.
Leg de kip in de marinade en laat een aantal uren, maar liefs een nacht intrekken.

Doe de kipdijfilets met de marinade in de slowcooker.
Zet de slowcooker plm. 1 uur op hig en daarna plm. 3 uur op slow.
De kip is dan heerlijk gaar.
Haal de kip uit de marinade.
Als je een wat dikkere saus wilt bind de marinade eventueel met 1/2 eetlepel maïzena (aanroeren met wat water).
Proef en maak eventueel op smaak met wat peper en zout.

Heb je geen slowcooker en maak de de kip liever in de pan, dan kun je hetzelfde recept volgen.
De kip is dan na plm. 45 minuten zachtjes sudderen klaar.

Serveertip

Een combinatie van onderstaande recepten van mijn pagina:
Sambalkip
en
Mijn-meest-favoriete-babi-ketjap
Wij hebben er Hete-spitskool-lekker-aziatisch-bijgerecht-uit-de-wok bij gegeten en aardappelpuree gemengd met Indische gebakken uitjes. Was een heerlijke combinatie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top