Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Mijn allerlekkerste ketjap kip van kipdijfilet ook uit de slowcoker

Mijn allerlekkerste ketjap kip van kipdijfilet ook uit de slowcoker

Door: pwiggers

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2016

Ingrediënten 4 personen


Plm. 8 kipdijfilets of kipdrumsticks
1 rode Spaanse peper, zonder pitjes en zaadlijsten kleingesneden of 1 theelepel sambal oelek
2 theelepels djahé (gemberpoeder)
1 eetlepel zonnebloemolie
3 uien, gepeld en gesnipperd
4 teentjes knoflook, gepeld en gesnipperd
2 eetlepels fijngesneden gekonfijte gember met vocht (hou je niet van gember doe er dan 1/2 eetlepel djahé bij).
2 eetlepels citroensap
6 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel worcestersaus

Peper, zout


Verder heb je nodig


Slowcooker of braadpan

Hele lekkere kip in ketjapsaus

Gewoon lekker even stoven of uit de slowcooker


Deze heerlijke ketjap kip heb ik deze keer gemaakt in de Slowcooker. Het is een combinatie van mijn recept babi ketjap en mijn recept sambal kip (onderaan de links naar die recepten).
De kipdijfilets heb ik een nacht laten marineren, daarna alles tegelijk in de slowcooker en

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak een marinade van alle ingrediënten behalve peper en zout en de kip naatuurlijk.
Leg de kip in de marinade en laat een aantal uren, maar liefs een nacht intrekken.

Doe de kipdijfilets met de marinade in de slowcooker.
Zet de slowcooker plm. 1 uur op hig en daarna plm. 3 uur op slow.
De kip is dan heerlijk gaar.
Haal de kip uit de marinade.
Als je een wat dikkere saus wilt bind de marinade eventueel met 1/2 eetlepel maïzena (aanroeren met wat water).
Proef en maak eventueel op smaak met wat peper en zout.

Heb je geen slowcooker en maak de de kip liever in de pan, dan kun je hetzelfde recept volgen.
De kip is dan na plm. 45 minuten zachtjes sudderen klaar.

Tags, , , , ,

Serveertip

Een combinatie van onderstaande recepten van mijn pagina:
Sambalkip
en
Mijn-meest-favoriete-babi-ketjap
Wij hebben er Hete-spitskool-lekker-aziatisch-bijgerecht-uit-de-wok bij gegeten en aardappelpuree gemengd met Indische gebakken uitjes. Was een heerlijke combinatie.



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top