Eggs benedict

  • Wereld, Ontbijt
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-12-2016
  • Eggs benedict

    Eggs benedict

    Eggs benedict

Dit is het recept voor jouw ultieme kerstontbijt, eggs benedict!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 zoete broodjes, afgebakken
8 plakken flinterdunne achterham
6 eieren
azijn
een halve citroen, uitgeperst
zout en peper
100 g roomboter
verse bieslook, fijn gesneden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer, steelpan, pan

Bereidingswijze

1. Snijd de broodjes open en leg ze op een grote schaal.
2. Zet een pan met ruim water op het vuur, giet er een klein scheutje azijn in en breng het water net niet aan de kook.
3. Laat de eitjes langzaam 1 voor 1 in het water zakken.
4. Pocheer de eitjes 4 minuten.
5. Smelt de boter in een pannetje en giet deze vervolgens in een maatbeker.
6. Scheid de 2 resterende eieren en doe de 2 eidooiers met het citroensap en de peper en zout in een grote maatbeker.
7. Zet hier je staafmixer in en mix het geheel tot een gladde massa.
8. Voeg vervolgens scheutje voor scheutje de gesmolten boter toe aan de massa.
9. Blijf mixen tot de saus lobbig wordt.
10. Bekleed de broodjes met de ham en leg hier vervolgens de eitjes op. Giet hier vervolgens de saus op en maak af met de bieslook.

Bron

geïnspireerd door Smult

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten