Cha­teau­bri­and met room­pa­té en truf­fel­crou­tons

  • Frans, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Cha­teau­bri­and met room­pa­té en truf­fel­crou­tons

    Cha­teau­bri­and met room­pa­té en truf­fel­crou­tons

    Cha­teau­bri­and met room­pa­té en truf­fel­crou­tons

Mooie presentatie en een echte feestmaaltijd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 plakken speltbrood
1½ el olijfolie truffelaroma
100 g roompaté
325 g chateaubriand (op kamertemperatuur, AH Feestfavoriet)
25 g boter
20 g radijskiemen (pittige kiemgroenten)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Steek met een steker of een glas 4 cirkels van Ø 8 cm uit het brood.
-Bestrijk aan beide kanten met 1/4 el olie per persoon en bak in een koekenpan op middelhoog vuur aan beide kanten krokant.
-Neem uit de pan en besprenkel met de rest van de olie.
-Snijd de paté in 2 gelijke stukjes per persoon.
-Snijd het vlees in een mooi stuk per persoon van gelijke dikte.
-Bestrooi het vlees met peper en zout. Smelt de boter in een pan en bak het vlees op middelhoog vuur in ca. 2 min. per kant goudbruin, afhankelijk van de dikte.
-Zet het vuur laag, leg op elke biefstuk 2 plakjes paté en verwarm nog 2 min. Leg de croutons op een bord, leg de biefstukken met paté erop en garneer met de radijskiemen.
Bereidingstip:
Dit gerecht kun je tot en met stap 1 maximaal een dag van tevoren voorbereiden. Bewaar de croutons in een goed afgesloten bakje.
Combinatietip:
Lekker met de Peruaanse oeraardappeltjes (perupa's).

Bron

AH - Belgie

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten