1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Vis keuken
  5. Coquilles
  6. Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus

Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus

Door: wilmiewillemse

  • Vis, Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-12-2016

Ingrediënten 4 personen


- 16 coquilles, schoongemaakt, drooggedept
- zout, peper
- bloem
- olijfolie

Voor het karameliseren:
- 1 el limoensap
- 3 el bruine suiker
- 1 tl vissaus
- 1 tl sojasaus

Voor de saus:
- sap van 1 limoen
- 300 ml visbouillon
- 2 el honing
- 2 el lichtbruine basterdsuiker
- 4 partjes limoen
- 2 bosuitjes, in dunne ringen
- 1 el maïzena


Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus
Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus
Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus
Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus
Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus
Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus
Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus
Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus
Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus
Gekarameliseerde coquilles met honing limoensaus

Een heerlijk voorgerechtje. Kan trouwens ook goed als tussengerecht wanneer je meerdere gangen hebt. Is erg gemakkelijk te maken. Fijn als je gasten hebt want je kunt het sausje al van te voren maken en de coquilles klaarzetten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Bestrooi de coquilles met peper en zout. Wentel ze door de bloem, klop het teveel er voorzichtig af. Bak ze in hete olie 2 min per kant mooi bruin. Dek af met aluminiumfolie. Verwarm de ingrediënten voor het karamellaagje op laag vuur tot de suiker is gesmolten. Bak hierin de coquilles aan 2 kanten gaar.
- Breng intussen de ingrediënten voor het sausje (behalve de maïzena) aan de kook. Bind met maïzena tot een mooie saus.
- Doe op elk bord een schep van de saus en verdeel de coquilles over 4 borden.
- Garneer met fijngesneden bosui en een partje limoen.

Tags, , ,

Serveertip

Je kunt het ook serveren op een bedje van geroerbakte paksoi met het sausje in een bakje ernaast.

Bron

ELLE eten In eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top