Kerstdessert-idee: Oreo crème brulee

  • Frans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-12-2016

Crème brulee maar dan van Oreo-koekjes, dat is snoepen!
Misschien een idee'tje als kerst-dessert?

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
960 ml slagroom
6 eidooiers
16 Oreo koekjes
Het merg uit 2 vanillestokjes (of vanille-extract)
200 gr suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 schaaltjes
Mesje
Kookpan
Mengkom
Garde
6 1-persoons ovenvaste schaaltjes (ramequins)
Braadslede (of een diepe grote ovenschaal)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175grC.

De vulling van de koekjes schrapen en in een schaaltje doen.
De room in de pan verwarmen en de oreovulling erin al roerend oplossen.
Haal de pan van het vuur als t net tegen de kook is en voeg de vanille toe, roer goed door en laat even staan.
Sla of rol met bv een deegroller de koekjes (bv in een plastic zakje) tot kruimels.

Roer ondertussen de eidooiers los met de helft van de suiker.
Schenk hier deelsgewijs het roommengsel door en roer goed door met garde.
Zet de braadslede klaar met daarin de ramequins of ovenschaaltjes.
Vul de schaaltjes tot aan de rand met het mengsel en vul ze af met de kruimels.
Vul de braadslede dan tot de helft met kokend water en zet hem/haar 45 minuten in de oven.
Haal ze eruit en laat afkoelen, zet dan in de koelkast.

Als ze voldoende zijn opgesteven een eetlepel suiker erover strooien en schud eventjes om het egaal te krijgen.
Met een gasbrander (voorzichtig!) de suiker karamelliseren en Smullen maar! Snoep smakelijk!


Bron

Culy

Serveertip

Ipv kristalsuiker is lichte basterdsuiker of vanillesuiker ook erg lekker!
Als je geen gasbrander hebt, kan het ook onder de ovengrill.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten