tarte tatin met witlof en rode ui

  • Vegetarisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.

Doordat het bladerdeeg bij het bakken over de vulling heenligt, blijft het lekker knapperig. Dat maakt het met de zachte witlof, de zoete ui en de pittige kaas tot zo'n lekkere combinatie. Bovendien ziet het er heel mooi uit met z'n gecaramelliseerde, stervormige witlofstruikjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 struikjes witlof van gelijke grootte
2 rode uien
olie om in te bakken
zout en peper
150 gram pittige geraspte kaas
6 plakjes (diepvries)bladerdeeg
25 gram boter of margarine
2 theelepels suiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 398,96 kcal
Koolhydraten 25,11 g
Eiwitten 16,60 g
Vetten 25,11 g
Benodigdheden
een oven- en vuurvaste ronde bakvorm van tenminste 24 cm doorsnee

Bereidingswijze

Kook de struikjes witlof in ca. 10 muinuten gaar, giet ze af en laat ze uitlekken. Halveer ze in de lengte. Snipper de uien en fruit ze glazig in de olie. Breng op smaak met zout en peper en schep er, eenmaal van het vuur af, de helft van de kaas door. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en kneed er een bal van, samen met de resterende kaas. Rol de bal uit tot een ronde lap die 4 cm groter van doorsnee is dan de bakvorm. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Zet de bakvorm op het vuur en smelt er de boter in. Roer er dan de suiker en wat zout en peper door. Leg de doorgesneden struijes witlof met de snijkant naar beneden stervormig in de pan. Laat op hoog vuur tot de onderkant van de witlof begint te kleuren. Verdeel dan de uien over de witlof en dek af met de deeglap, waarvan je de randen naar beneden vouwt. Bak de taart in ongeveer 30 minuten tot het deeg mooi gekleurd is. Stort de taart op een bord, zodat het bladerdeeg onder komt te liggen. Serveer hem warm.

Serveertip

Met een frisse groene salade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

peteke avatar
peteke

Doorsturen

Home Recepten