1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Pulled pork met BBQ-saus

Pulled pork met BBQ-saus

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-12-2016

Ingrediënten 4 personen


500 g varkens-schouderkarbonades
1 ui
2 knoflooktenen
1 eetlepel komijnzaadpoeder
1 eetlepel pimenton
1 sinaasappel, uitgeperst
1 theelepel gedroogde oregano

8 cordita's
2 tomaten
1 bosje peterselie

Voor de BBQ-saus:
200 ml ketchup
100 ml water
50 ml appelazijn
5 eetlepels bruine suiker
zwarte peper
1 theelepel uienpoeder
1/2 theelepel citroensap
1 theelepel worcester saus


Verder heb je nodig


Slowcooker of braadpan, snijplank en met, steelpan


Pulled pork met BBQ-saus
Pulled pork met BBQ-saus

Pulled pork carnita's, een fantastisch streetfood gerecht uit Mexico! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de knoflook en ui fijn. Wrijf de schouderkarbonades in met de oregano, zout, komijnzaadpoeder en pimenton. 2. Doe de schouderkarbonades met de knoflook, ui en sinaasappelsap in de slowcooker en laat het geheel 8 uur garen op stand 1.
3. Maak de BBQ-saus door de ingrediënten bij elkaar in een steelpannetje te doen. Laat dit een uur sudderen.
4. Snijd de tomaat in kleine blokjes en de peterselie fijn.
5. Verdeel de pulled pork over de cordita's, hierover de BBQ-saua en de tomaat met peterselie.

Serveertip

Wanneer je geen slowcoioker hebt kan je een stoofpan gebruiken en deze 8 uur op een laag pitje zetten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top