1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Italiaanse keuken
  5. Crostini assorti

Crostini assorti

Door: FrancisBakt

  • Italiaans, Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-12-2016

Ingrediënten 6 personen


Ingrediënten:
-36 sneetjes (zuurdesem) stokbrood
-2 el extra vergine olijfolie
-versgemalen peper en zout

Avocado en feta:
-1 kleine avocado, in plakjes
-1 el limoensap
-50 g feta, verkruimeld
-1 tl zwart sesamzaad

Geitenkaas en gegrilde perzik:
-1 perzik, in dunne partjes
-100 g verse geitenkaas
-1 el citroentijm blaadjes

Asperges en kappertjes:
- 60 g zachte roomkaas
-1 bosje miniasperges, geschaafd
-1 el kleine kappertjes
- kleine muntblaadjes

Pesto en tomaat:
-75 g ricotta salata (gezouten, harde ricotta), geschaafd
-4 grote kerstomaten, in plakjes
-2 el pesto
-kleine blaadjes paarse basilicum

Erwten en ricotta:
-120 g verse ricotta
-70 g diepvriesdoperwten, geblancheerd, licht geprakt
-fijngeraspte pecorino

Gorgonzola, vijg en walnoot:
-100 g gorgonzola, in dunne plakjes
-2 verse vijgen, in plakjes
-25 g walnoten, geroosterd en gehakt


Crostini assorti
Crostini assorti

Serveer deze verschillende soorten crostini's op een grote houtenplank: ziet er gezellig en feestelijk uit!

 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestrijk sneetjes brood licht met olie en verspreid ze over de bakplaten. Bak ze 4-5 minuten in de oven of tot ze goudbruin en knapperig zijn; keer halverwege om. Laat afkoelen.
2. Besprenkel voor de avocado-fetacrostini avocado met limoensap en beleg er 6 crostini mee. Bestrooi met feta en sesamzaad.
3. Verwarm voor de geitenkaas-perzikcrostini een grillpan voor op hoog vuur. Gril partjes perzik 1 minuut aan elke kant of tot ze licht geschroeid zijn. Besmeer 6 crostini's met geitenkaas en beleg met perzik. Bestrooi met citroentijm.
4. Besmeer voor de asperge-kappertjescrostini 6 crostini's met roomkaas en beleg met asperges, kappertjes en munt.
5. Verdeel voor de pesto-tomaatcrostini ricotta salata over 6 crostini's. Beleg met tomaat, pesto en basilicum.
6. Besmeer voor de erwten-ricottacrostini 6 crostini's met ricotta, verdeel de geprakte erwten erover en bestrooi met pecorino.
7. Verdeel voor de gorgonzolacrostini met vijgen en walnoot de gorgonzola over 6 crostini's. Beleg met vijgen en bestrooi met gehakte walnoten.
8. Bestrooi alle crostini's met peper en zout en druppel er wat olijfolie over.

Tags, , , , , ,

Bron

Smult magazine kerst 2016



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top