1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Rosbief
  6. Rosbief uit de oven met rozemarijn

Rosbief uit de oven met rozemarijn

Door: FrancisBakt

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-12-2016

Ingrediënten 6 personen


- 800 g rosbief
- 4 knoflookteentjes
- 150 g verse rozemarijn
- 100 g roomboter
- zout en peper


Rosbief uit de oven met rozemarijn
Rosbief uit de oven met rozemarijn
Rosbief uit de oven met rozemarijn
Rosbief uit de oven met rozemarijn

Rosbief uit de oven is perfect voor kerst. Makkelijk om te maken en heerlijke kruidige smaak.
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
2. Snijd de knoflookteentjes in plakjes. Maak vervolgens 8 inkepingen in het vlees. Vul de inkepingen met de knoflookplakjes en rozemarijn. De takjes rozemarijn mogen uitsteken. Breng de rosbief vervolgens op smaak met peper en zout.
3. Smelt de boter in een pan op hoog vuur en schroei de rosbief dicht.
4. Plaats de rosbief met het braadvocht ongeveer 70 minuten in de oven.

Tags,



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top