
Ingrediënten:
- 18 middelgrote vastkokende aardappelen
- 150 g roomboter
- 15 g verse salie
- 15 g verse rozemarijn
- 15 g verse tijm
- 150 g geraspte Parmezaanse kaas
- grof zeezout
- peper
Pollepels, braadslee
Hasselback aardappels zijn niet alleen heerlijk maar zien er feestelijk uit op de kersttafel! Dit aardappelgerecht vindt zijn oorsprong in het Zweedse Hasselbacken restaurant in 18de eeuw.
1. Verwarm de oven voor op 200 ℃.
2. Plaats de aardappels tussen 2 pollepels om de aardappels niet te ver in te snijden. Snijd de aardappels in als een soort waaier.
3. Hak de salie, tijm en rozemarijn fijn en meng met de boter.
4. Smeer de boter tussen de aardappelpartjes.
5. Bak de aardappels in een braadslede in 40 minuten gaar.
6. Haal de aardappel uit de oven en bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas en bak 20 minuten in de oven.